mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Macbook Mühendislik için Uygun mu?

Macbook mühendislik için uygun mu sorunuza bir makine mühendisi gözünden yanıt bulacaksınız. Eğer bir yazılım mühendisi veya bilgisayar mühendisi olarak merak ediyorsanız yanıt zaten sizin için zor değil. Biz bu yazıda makine veya inşaat mühendisleri için olmazsa olmaz cad ve analiz yazılımları penceresinden bakacağız.

Macbook Solidworks veya Autocad Açıyor mu?

Bu soruya çoğu kişi diyor ki Mac’e Parallels yazılımını yükleyip, sanal bir bilgisayar kurarak yükleyebilirsiniz. Evet sanal olarak bilgisayarınıza Microsoft işletim sistemini yükleyip bunu halledebilirsiniz zaten ama derdimiz bu değil.

Doğrudan Mac’e Yüklenir mi?

Autocad için cevabımız evet doğrudan Autocad for Mac ürününü yüklemeniz mümkün ki hemen aşağıda bunun nasıl yapabileceğinizi anlatan videoyu ekliyorum. Alternatif olarak da Autocad Web ile online olarak bağlanıp çizimlerinizi yapabilirsiniz. Buda Macbook’da çizim yapmak için güzel bir alternatif.

Solidworks için durum biraz farklı. Solidworks MacOs işletim sistemlerini desteklemez!Peki o zaman Solidworks’u doğrudan yükleyemeyecekseniz ne olacak? O zaman çözüm bulut tabanlı teknolojide. Eğer MAC kullanacaksanız mecburen bulut tabanlı cad yazılımlarına yönleceksiniz. Solidworks, Catia gibi programlar için 3DEXPERIENCE platformunu kullanmanız gerekiyor.

3DEXPERIENCE platformunu kırıp ücretsiz yükleyemezsiniz elbette 🙂 Yani bir abonelik yapmanız gerekiyor. Öğrenciler için ücretsiz hesap seçenekleri bildiğim kadarıyla var ancak en doğru yanıtı bayiler verecektir.

Ansys ve Abaqus gibi Analiz Yazılımlarını Açar mı?

Abaqus için çözüm var. Bir üstte anlattığım gibi 3DEXPERIENCE platformu üzerinden Simulia yazılımını kullanabilirsiniz. Abaqus teknolojisinin tamamını ve daha fazlasını Simulia üzerinden ulaşabilirsiniz. Fakat Windows da olduğu gibi bilgisayarınıza normal bir program gibi kuramazsınız! Sadece bulut teknoloji ile kullanmak mümkün.

Ansys için durum pek de iyi sayılmaz. Çünkü Ansys yazılımı Macos işletim sistemini desteklemez. Dolayısıyla Macbook’a Ansys Kurulumu yapmak mümkün değil. Mecburen Parallels yazılımını kullanarak sanal bir makine kurmanız gerekecek.

Microsoft Office Ürünleri’nde Sorun Yaşar mıyım?

Elbette ki sorun yaşamazsınız. Macbook çoğu zaman iş dünyasında tercih edilen bilgisayarlar olduğu düşünüldüğünde, office programlarının desteklememesi zaten düşünülemez.

Sonuç olarak Macbook Mühendislik için Uygun mu?

Tecrübelerime dayanarak net olarak evirip çevirmeden söyleyeyim ki; hayır uygun değil! Çünkü çoğu yazılım Microsoft tabanlı. Özellikle öğrenciler macbook alırsa, emin olsunlar ki Macbook’da microsoft Windows kurmak zorunda kalacaklar.

Sağlıklık, hafiflik ve kullanım açısından elbette ki Macbooklar harika ama mühendisler için gerçekten sinir edici olabiliyorlar. Eğer bulut tabanlı yazılımlar üzerinden benim gibi işlerinizi halledebiliyorsanız sorun yok. Ancak bir öğrenci için bunaltıcı olduğunu peşinen söyleyim. Cafe’de Apple logosunu göstermeyi arzu edenler bu fikirlerinden uzak dursunlar edendim. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir