mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Eski Sürüm Olarak Kaydetme

Solidworks eski sürüm olarak kaydetme, Solidworks programı kullanan çoğu insanın araştırdığı ve çözüme ulaşmak istediği konular arasında yer alıyor. Solidworks yeni sürüm dosyalarını eskisinde açma ya çalışan her kullanıcı muhtemelen aşağıda sıralamış olduğumuz şekilde araştırma yapacaktır;

 #  Üst sürüm Solidworks alt sürümde açma

 #  Solidworks yeni sürüm dosyalarını eskisinde açma

 #  Solidworks 2016 dosyasını 2014 te açma ya da Solidworks 2017 dosyasını 2015 de açma vb.

 #  Solidworks versiyon düşürme

 #  Solidworks eski sürümde açma

 #  Solidworks version converter ( Solidworks versiyon dönüştürücü )

Solidworks eski sürüm olarak kaydetme mümkün mü?

AutoCAD kullanıcılarının çoğu eski sürüm olarak kaydetme özelliğinin var olduğunu bilirler. Autocad ‘de sürüm farklılığını halletmenin çok kolay olduğu ortadadır. Autodesk firması, Autocad ürünleri arasındaki versiyon farklılıklarının sorun vermeden çalışacağını vaat eder ve bu şekilde çalışmaktadır. Peki durum Solidworks cephesinde nasıldır? Solidworks eski sürüm kaydetme mümkün mü?

Solidworks yeni sürüm dosyalarını eskisinde açma

Solidworks üst versiyonda hazırlanmış bir dosyayı, daha eski versiyona sahip bir Solidworks programında açılmasını desteklememektedir. Bu size ilginç gelebilir ama maalesef ki Solidworks 2016 ‘da bir tasarım hazırlamışsanız bu tasarımı direkt olarak Solidworks 2014 ‘de açmanız mümkün değildir.

Bunun neden olduğunu bilemiyoruz. Belki de pazarlama stratejisi olarak düşünülebilir. Stratejinin doğruluğu tartışmaya açıktır. Peki diyelim ki sürüm uyumsuzluğu ile karşı karşıyasınız ama Solidworks dosyasını açmak istiyorsunuz. Ne yapmalısınız?

Solidworks dosyasını açma

Belirttiğimiz üzere amacınız Solidworks dosyasını açmaksa daha önceden blog da yer vermiş olduğumuz buradaki makaleyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim. İlgili makalenin haricinde eğer Solidworks ile programı açmak isterseniz;

 1-    Solidworks ‘de yaptığınız çalışmayı dosya > farklı kaydet yolunu takip ederek kayıt türünü ( dosya uzantısını ) STEP yada IGES olarak kaydedebilirsiniz. Bu dosya formatları ile sürüm yada program farklılığından etkilenmeyerek çalışmaları açabilirsiniz.

 2-    Farklı programlar üzerinden çalışmalarınızı açabilirsiniz. Bu konuyu burada yer alan makalede detaylıca incelemiştik. Onshape yada diğer 3 boyutlu modelleme programları aracılığı ile çizimleri açabilir ve üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.

Yukarıdaki makaleyi incelediğinizde Solidworks dosyasını açarak içinde yeni düzenlemeler yapabileceğinizi göreceksiniz. Bu yöntemler ile direkt Solidworks ‘de açmak arasında farklılıklar olduğu barizdir. Fakat acil işlerinizde çalışmalarınızdan faydalanmanızı sağlayacak yöntemler olduğuna inanıyorum. Saygılarımla.

Comments 2
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol