mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad 3 Boyutlu Çizim Eğitimi (3)

Autocad 3 boyutlu çizim eğitimi serisinin ( Autocad eğitim videoları ) 3. sü ile karşınızdayım. Bu eğitim videosunda teknik resim örnekleri -26 yazısında vermiş olduğum teknik resme ait modelleme yapılmıştır. Teknik resim için lütfen tıklayınız.

Daha önce hazırlanan eğitim videolarında olduğu gibi, detaylı anlatım yapılmaya çalışılmıştır. Olası ufak tefek hatalar için anlayışınıza sığınıyorum. AutoCAD komutlarının nerede olduğunu söyleyerek basitçe geçilen eğitimlerin yüzeysel kaldığına inanıyorum. Verilen teknik resmi dikkatlice inceleyiniz ve diğer eğitim videolarını da mutlaka uygulayınız.

Eğer bir kaç defa uygulama yapmışsanız mutlaka videoyu izlemeden modeli oluşturmaya çalışmanız tavsiye edilir. Bilineceği üzere pratik yapıldığında eksik olunan noktalar daha net ortaya çıkmaktadır. Konuyla ilgili olarak Autocad nasıl öğrenebilirim? adlı makaleyi ziyaret edebilirsiniz.

Autocad 3 boyutlu çizim eğitimi -3
Autocad 3 boyutlu çizim / modelleme eğitimi (3) neleri kapsıyor?
 #  Autocad revolve (döndürerek katı oluşturma)

 #  Autocad extrude (ekstrüzyonla katı oluşturma)

 #  Autocad subtract (kesme yapmak için)

 #  Autocad pah kırma (chamfer)

Autocad 3 boyutlu çizim eğitimi ile ilgili diğer makalelere de bakmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

Comments 6
  1. Öncelikle merhabalar.Paylaşmış olduğunuz güzel içeriklerden dolayı size teşekkür ederim.
    Ben liseden bu sene mezun oldum. Nasipse makine mühendisliği okuyacağım. Autocad solidworks ansys gibi 3D modelleme işlerini, yapabileceğim bir laptop arıyorum. 2500-2800 tl gibi bir bütçem var ve bu konuda size danışmak istedim.Ayrıca başarılı bir mühendislik öğrencisi olmak için tatmnin edici maaşlarla güzel pozisyonlarda çalışabilmek için(tabi ki hemen olmayabilir en minimum sürede ) veya kariyer anlamında diyeyim, bana tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşır mısınız.
    TEŞEKKÜRLER..

    1. Merhaba, yorumunuzu geç farkettiğim için üzgünüm. Bilgisayar konusunda malumunuz artık fiyatlar kurdan dolayı bir hayli arttı. Tavsiyem sistem sistem gereksinimlerine göre hareket etmenizdir. Kariyerle ilgili sorunuz içinse bunu kısaca açıklamak çok zor. Blogda zaman zaman yer veriyorum. Eğer telefon ile ulaşmak isterseniz http://www.mustafadeliceoglu.com/iletisim/ burada ki numaradan ulaşabilirsiniz. Başarılar dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol