mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Kütüphane Ekleme

Autocad’de kendinize özel bir kütüphane eklemek istiyorsanız bunun bir kaç yöntemi bulunuyor. Ben size biraz daha hızlı şekilde yapabileceğiniz Tool Palette yöntemini aktaracağım. Esasan Araç Paleti, Autocad’de ki hazır blokların yer aldığı harika bir arşiv sunar. Elektrik blokları, mimari, iç dekorasyon, hidrolik ve daha pek çok hazır blokları doğrudan kullanabilirsiniz. Tool Palette’nin güzel tarafı kendi blok ve DWG dosyalarınızı da bir kütüphane gibi kaydetmenizdir.

Autocad Kütüphane Ekleme Yöntemi

Öncelikle Tool Paletleri göremiyorsanız, komut satırına TP yazarak girin. Karşınıza bir sürü araç paketi çıkacaktır. Burada hali hazırda bulunan pek çok hazır çizim aracını göreceksiniz.

Biz yeni bir palet oluşturmak istiyoruz, bu nedenle herhangi bir paletin üzerine giderek sağ tıklayın ve New Platte deyin. Bu yeni araç paletine istediğiniz adı girebilirsiniz. Şimdi sıra geldi çizimlerinizi bu paletin içine aktarmaya.

Çizimler veya hazırladığınız blokları sürükleyip bu paletin içine bırakmanız gerekiyor. İşlem bu kadar basit!

Bütün bu işlemleri yazının hemen başındaki videoyu izleyerek çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol