mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

İngiltere’de Mühendis Olarak Çalışmak için Scale-Up Vizesi

İngiltere’de mühendis olarak çalışmak istemeniz gayet doğal. Ülkemizde mühendislerin çalışma standartları ve gördüğü saygınlık seviyesi sonrasında sizde buralardan terk-i diyar etmek istiyorsunuz. Nadiren de olsa kariyerinden memnun olup geliştirmek amaçlı da yurt dışında çalışmak istiyor olabilirsiniz elbette. 🙂

Hangi amaçla olursa olsun amacınız eğer İngiltere’de çalışmak ise bunun için harika bir seçeneğiniz bulunuyor. Scale-Up adını verdikleri program kapsamında bazı mesleklere ayrıcalıklar veriyorlar. Bu meslek grubunda olanlar için çalışma izni ve vizede kolaylıklar sağlanıyor. Özellikle de mühendisler bu listenin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

İngiltere’de Mühendis Maaşları

Hemen aşağıda verdiğimiz linkte bir tabloyla karşılaşacaksınız. Tablo deyip geçmeyin efendim, ortalama çalışma saatleri ve bunun karşılığı olarak alacağınız maaş belirtilmiş. Güzel tarafı yıllık olarak toplam alacağınız ücret verilmiş. Bir makine mühendisi olarak elbette gözüme mechanical engineer çarpıyor ve ne göreyim! Makine mühendisleri için ortalama olarak £33,400 yıllık maaş belirtilmiş.

https://www.gov.uk/government/publications/scale-up-going-rates-for-eligible-occupations/scale-up-going-rates-for-eligible-occupations

İngiltere’de şu anda % 10,1 enflasyon oranı bulunuyor. Bu arada bu enflasyon oranı son 40 yılın en yüksek oranıymış. Belirtilen ücretlerin üstünde veya biraz altında alma durumunuz elbette bulunuyor ama Türkiye’ye göre hiç de fena değilmiş! Haftada 39 saatlik çalışma süresi bulunuyor. Elbette bunun üstünde çalışırsanız mesainizi alıyorsunuz efendim.

İngiltere’de Çalışmak için Scale-Up Vizesi

İngiltere’de Scale-Up vizesine hak kazanabilmek için en önemli şartlardan biri, başvuru sahiplerinin bir iş teklifine ve onaylı bir sponsor/işveren tarafından verilmiş bir Sponsorluk Sertifikasına (CoS) sahip olmalarıdır. Yani kafanıza göre konsolosluğa gidip bu vizeyi alamazsınız. Öncelikle İngiltere’den bir firmanın sponsor olması gerekiyor. Firmaları iş ilanları vasıtasıyla bulabilirsiniz.

Diyelim ki bu vizeyi aldınız. Vize sahipleri 2 yıllık bir başlangıç ​​dönemi için İngiltere’de kalabilirler. Ardından kalış sürelerini 3 yıl daha uzatabilirler. Eğer Scale-Up vizesiyle 5 yıl kesintisiz İngiltere’de ikamet ederseniz, süresiz kalma izni ( ILR ) için de başvuru hakkınız bulunuyor. Bu arada kesintisiz ikamet, herhangi bir yılda 180 günden fazla Birleşik Krallık dışında olmamanız gerektiği anlamına geliyor.

Scale-Up Vizesi için Şartlar

  • En az 6 aylık bir süre boyunca onaylanmış bir ölçek büyütme işletmesinden bir iş teklifi almış olmak
  • İşverenlerinden bir Sponsorluk Sertifikasına (CoS) sahip olmak
  • Uygun meslekler listesinde bir işe sahip olmak
  • Asgari maaş gereksinimlerini karşılanmış olması. Yılda 33.000 £ veya saatte 10.10 £ veya işin türüne göre ‘devam oranı’
  • İngilizce dil gereksinimlerini karşılamak
  • Kendilerini desteklemek için yeterli paraya sahip olmak

Umarım ki bu yazı İngiltere’de mühendis olarak çalışmak isteyenler için faydalı olur. Eğer bu blogu ilk defa ziyaret ediyorsanız, diğer faydalı içeriklere de bakmanızı tavsiye ederiz. Görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol