mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Hızlandırma için Lisp Turbo Programı

Çoğu kullanıcı Autocad yavaş açılıyor, kasılıyor gibi şikayetlerde bulunur. Daha önce Autocad hızlandırma için sizlere 6 yöntemden bahsetmiştim. Öncelikle buraya tıklayarak hemen ilgili makaleyi incelemenizi tavsiye ederim. Eğer bunları denediniz ve yine bir sonuç alamadıysanız işte size farklı bir alternatif. 🙂

Autocad Hızlandırma için Turbo Lisp

Autocad’i hızlandırmak isteyenler için çok düşük boyutlu ücretsiz bir lisp geliştirildi. Bu program Autocad’in yavaş açılmasının olası sebeplerini bulur. 2007’den 2021’e kadar olan bütün sürümler için bu programı kullanabilirsiniz. Peki lispi nasıl yükleyeceksiniz?

  1. Öncelikle Turbo lisp’i indirmek için tıklayın. 
  2. Autocad’i açın ve komut satırına APPLOAD yazarak lisp yükleme komutunu girin.
  3. İndirmiş olduğunuz sıkıştırılmış zipli dosyayı dışarı çıkartın ve APPLOAD komutunu girdiğinizde, karşınıza çıkan ekrandan TURBO lispini seçin.
  4. Komut satırına TURBO yazarak aktifleştirin. İstediğinizde turbo0 (turbosıfır) yazarak pasifleştirebilirsiniz. Lisp aktif olduğunda sağ altta  [TURBO] yazdığını göreceksiniz.

Her ne olursa olsun Autocad hızını; bilgisayarınızın sistem özellikleri, çalışma dosyanızın boyutu, mevcut bilgisayar ayarları ve program ayarları etkileyecektir. Verilmiş olan lispin programın ilgili özelliklerini tarayarak hafifleştirdiğini lütfen unutmayın.

Comments 1
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol