mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Yurtdışında Mühendis Olmak | Mühendis Vizesi Veren Ülkeler

Hayat zor, hele ki Türkiye’de yaşıyorsanız! Üstüne bir de özel sektörde mühendis olarak çalışmak durumundaysanız çok daha zor. Yoğun iş temposu, gelecek belirsizliği, düşük maaş ve hayat standartları çoğu mühendisin maruz kaldığı sorunlar.

Bir araştırma yok ancak 100 mühendise soracak olsak 95 ‘inin yurtdışında çalışmak isteyeceğinden eminim. 🙂 İşte bu makalede, çoğunluğun dikkatini çekecek mühendis vizesi veren ülkelere değiniyoruz. Hepsine tek tek yer vermek zor olacağından, şimdilik sadece standartları yüksek olan 4 ülkeyi aktaracağız. Diğerlerini de bulmak bu makaleyi okuduktan sonra zor olmayacak.

Japonya:

Japonya hayat koşulları, ülkenin gelişmişlik düzeyi ve insan profili olarak bakıldığında bir mühendis için harika bir seçenek olacaktır. Japonya’da çalışmak için mühendislik vizesi alabilirsiniz ama elbette ki bunun şartları var. Şartlar 7 adımda oluşuyor. Öncelikle 10 yıllık mesleki deneyime sahip olmalısınız.

Burada dikkatimi çeken şey eğer Japonca yeterliliğiniz yoksa aynı mesleği yapan bir Japon vatandaşından daha yüksek maaş verilmiyor. Dil yeterliliğini geçerseniz işte o zaman bir Japon mühendisten daha yüksek maaş alabiliyorsunuz. 🙂

Diğer bütün detaylar ve şartlar için buradaki linke tıklayarak ilgili sayfayı inceleyebilirsiniz.

Avustralya:

Daha önceden de Avustralya mühendis vizesi nden bahsetmiştik. Bu vize, yeni mühendislik mezunlarının 18 aya kadar Avustralya’da yaşamasına, çalışmasına veya eğitim görmesine izin veriyor. Son 2 yıl içinde belirli bir kurumdan mezun veya daha yüksek bir yeterlilik derecesini tamamlamış olmanız gerekiyor. Birde 31 yaşın altında olmanız şartı var. Çok daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE):

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol