mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Lisanssız Solidworks Kullanmak

Lisanssız Solidworks kullanıyor ya da kullanmak istiyorsanız hemen şunu belirtelim ki bu tamamen yasadışı. Komşu işyerinizde yıllardır kırık kullanılıyor olması, tanıdığınız birinin internetini kapatarak kullanması, işyerinizdeki stajyerin bilgisayarında kullanılması vs hiç bir şeyi değiştirmez.

Solidworks’u neden kullanıyorsunuz? İşiniz daha hızlı çıkıyor, hataları görebiliyorsunuz, daha sorunsuz iş çıkıyor, imalat detaylarına hakim olabiliyorsunuz, müşteriler için dökümanlar hazırlıyorsunuz ve daha pek çok şey. Solidworks sayesinde para kazanıyorsunuz yani. O halde bu harika yazılıma yatırım yapmak zorundasınız. Çünkü size bu kadar fayda sağlayan şeyin bir ücreti var.

Herkes kırık Solidworks kullanıyor. Komşum yıllardır kullanıyor bir şey olmaz.

Haklısınız, kırık kullanan çok yer var. Ancak bunun ağır bir bedeli var. Bir gün mutlaka bir şekilde kırık kullandığınız ortaya çıkıyor. Bu durumda normalde pazarlık yaparak alabileceğiniz rakamların çok üstünde bir fiyatla karşılaşıyorsunuz. Vadeli, taksitle makul bir fiyata almak varken neden davalık olasınız?

Kırık kullanan çok yer varken, her gün yüzlerce kullanıcının yakalandığı gerçeğini lütfen gözardı etmeyin. Eğer Solidworks işinize yarıyor ve bundan fayda sağlıyorsanız alım yapmanız en doğru yol olacaktır.

Kırık kullanım yaptığınızı yakaladıklarında kendinizi nasıl savunacaksınız? “Herkes kullanıyor, komşum Hüseyin abide yıllardır kullanıyor!” mu diyeceksiniz? Bunun size hiç bir faydası olmaz.

Ayrıca Solidworks’u satın alan, bunun için yıllarca ödeme yapan binlerce firmanın olduğunu gözden kaçırmayın. Buna yatırım yapan firmalara dikkat edin. Çoğunun vizyonu var ve genelde karlılıklarını arttırıyorlar.

İnterneti kapatıp kullanıyorum. Beni hayatta bulamazlar.

Bu safiyane düşünce yüzünden çoğu firma zor duruma düşüyor. Farkında olmadan internete girilebiliyor. İnternetle olan bağlantısını tamamen kesseniz dahi dibinizde bir el bombasıyla yaşadığınızı bilin. Çalışanınız şikayet edebilir, size gıcık olan başka biri bildirebilir. Başınıza her şey gelebilir.

İnternet kablosunu çekerek kullanmayı akıl edemeyip, Solidworks’e para ödeyen bir firmanın olduğunu mu düşünüyorsunuz? 🙂 Bunu yapmayın. Yapanlara bir fayda sağlamadı, sağlamıyor ve sağlamayacak.

Stajyer kurmuş bilgisayara benim haberim yok. Bizi bağlamaz.

İnanamayacaksınız ama sıkça yapılan savunma şeklidir. Stajyer kurmuş haberim yok. Bilgim haricinde kurulmuş vs. Yasal olarak bir bilgisayar firmanızdaysa gerisi hikaye kalıyor. Personelinizin, stajyerinizin bilgisayarında yüklü olan programdan siz sorumlusunuz. Bu savunma sizi asla kurtaramaz. Bunu yapmayın.

İnternetten kurulum dosyasını buldum, yükledim.

Çalışanınızın dahi CAD datalarınızı almasından tedirgin oluyorken, nereden geldiği belli olmayan bir kurulum dosyasını bilgisayarınıza yüklemek büyük cesaret. Verileriniz çalınabilir, silinebilir veya bozulabilir. O kadar emek verilen çalışmaların çöp olması an meselesidir. Bu durumla karşılaştığınızda kime şikayet edeceksiniz? Kimden destek alacaksınız? Eyvah deyip, sineye çekmekten başka çareniz yok. İnternette rastgele bulduğunuz hiç bir programı bilgisayarınıza kurmayın. Lisanslı, güncel dosyalardan başkası her zaman tehdittir.

Sonuç olarak Lisanssız Solidworks Kullanmak…

Ülkemizde yazılıma bütçe ayırmak maalesef ki gereksiz görülüyor. Öyle ki çoğu kişinin bilgisayarında Windows kırık, çocukken oyunlarımızın çoğu lisanssız, office programları da yine yıllarca kırık kullanmışızdır. Zannederiz ki her şeyi bu şekilde, ödeme yapmadan kullanarak devam edeceğiz.

İş yerinizde Solidworks ‘un işinize yarayacağını düşünüyorsanuz lisanssız, kırık kullanmak asla aklınızdan geçmesin. Haklısınız belki de binlerce dolar ödeyecek kadar bütçeniz yok. Ancak bayilerle görüşün ve sizin için uygun olan bir ödeme planı çıkartın. Göreceksiniz ki Solidworks, zaten yatırım bedelini çıkartacak ve daha fazla kar etmenizi sağlayacak. Son olarak, etik ve ahlak açısından da firmanızda lisanssız ürünler bulundurmamanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol