mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Montaj Teknik Resim Örneği – 26

Daima özgün, daima yeni montaj teknik resim örnekleri ile karşınızda olmaya devam ediyorum. Teknik bir adam nelere ihtiyaç duyar, nasıl çizimler yapması gerekir gayet iyi bildiğimi düşünüyorum. Şimdiye kadar vermiş olduğum teknik resimleri bir CAD programında çizmeye çalıştıysanız, hem teknik resim bilginizi hemde program bilginizi gayet iyi derecede geliştirmişsiniz demektir. Şimdiki örnekte benzersiz ve çok göremeyeceğiniz türden.

Montaj teknik resimlerinin önemi baştan sonra bütün parçaların yer almasıdır. Eğer kişi bütün parçaları dikkatlice çizerse, sanki bir firmada bu işin imalatını yapıyormuş gibi bilgisini geliştirir. Teknik resimdeki anormallikleri fark eder, kendisi yorum katar ve biraz AR-GE kafası varsa kendi tasarımının peşinden sürüklenir. İşte bu teknik resim örneği tam olarak bunu yapma imkanı tanıyor. Hobi modelleme yapanların, 3D printer ile uğraşanların hoşuna gideceğini düşünüyorum.

Bu montaj teknik resim örneğinde bir buharlı motor yer alıyor. Bütün montaj bağlantıları ve parçaların teknik resimleri görüldüğü üzere verilmiştir. Teknik resim mantığından farklı, karışık verilmiş olduğunu farkedeceksiniz. İlla ki bütün çizimler karşınıza teknik resim kurallarına uygun şekilde gelecek diye bir kural maalesef ki işlemiyor. Çizimler karışık gibi görünse de gayet basit ve anlaşılır. Anlamak için biraz dikkatinizi vermeniz ve odaklanmanız gerekiyor.

Teknik resimde tolerans hataları olabilir. Basit modelleme mantığı ile verilmiş olduğundan bunlar göz ardı edilmiş. Takıldığınız yerlerde bırakmak yerine mantıklı değerler vererek devam etmeniz daha faydalı olacaktır. Teknik resimler aşağıda yer alıyor. Daha büyük görüntülemek için tıklamanız yeterlidir.

Montaj teknik resim örneği -1
Montaj teknik resim örneği -2

Teknik resimlerin ortasında kocaman logo kullandığım için affınıza sığınıyorum. Eğer halen bakmadıysanız blog da yer alan diğer teknik resim örneklerine de bakmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol