mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Montaj Teknik Resim Örneği – 23

Montaj teknik resim örneklerine seçme resimlerle devam edelim. Bu ürüne ait montaj şeması ve parça listesi yukarıda verilmiştir. Parça listesine bakarak parçaların adetlerine ve parça adlarına ulaşabilirsiniz. Şimdi gelelim tek tek parçaların teknik resimlerini sunmaya.

Montaj şemasından da anlaşılacağı üzere 9 farklı parçadan oluşmaktadır. Civata ve vida teknik detayları verilmemiştir. Metrik bilgileri verilerek geçilmiştir. Aynı zamanda 9 nolu parçanında standart bir 13mm çapında top olması nedeniyle detay verilmeye gerek görülmemiştir (projeyi çizen kişiye bağlıyız bu konuda).

Yukarıda teknik resmi,montaj şeması ve parça listesi verilen bu montaj teknik resmi örneğinin uygulama videosunu vererek tam bir çalışma yayınlamış olalım. Parçaları çizerken ve montajlarken Solidworks programını kullanacaksanız, hemen aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Montaj aşamasına kadar her adım çizilmiştir.

Teknik resimlere logo koymuş olmamdan kendimde rahatsızlık duyuyorum. Logolar teknik resimlerin okunmasına engel vermeyecek şekilde konumlandırılmıştır. Pek çok web sitesinin bu blogdan alıntı yapması bana mutluluk veriyor. Ancak maalesef ki kaynak belirtme konusunda iyi değiliz. Saygıyla karşılamanızı ümit ediyorum. Son olarak eğer halen dikkatinizi çekmediyse, bu çalışmaya benzeyen diğer teknik resimlere de göz atmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

Kaynak : K.L. Narayana

Video : Eslam Hamed

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol