mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Ansys İndir Ücretsiz Öğrenci Sürümü

Ansys İndir Ücretsiz Öğrenci Sürümü

Ansys indir me ve yükleme konusunda illegal yöntemler değilde Ansys ‘ın sunmuş olduğu yasal çerçevede yapmak istiyorsanız harika bir haberim var. Ansys, yazılımlarını öğrenmek isteyenler için tamamen ücretsiz bir sürümünü sunuyor. Ansys ‘ın bu öğrenci sürümünün nasıl indirilip yükleneceğine birlikte bakalım. Ücretsiz versiyonunda herhangi bir sınırlama var mı? Sınırlandırma varsa hangi konularda bizi mahrum bırakacak? Bu sorulara yanıt vermeye çalışalım.

ansys indir yükle

Ansys Nedir ? 

Ansys çok kabaca tanımlamak gerekirse sonlu elemanlar yöntemiyle çalışan bir analiz programıdır. İncelenecek olan parçayı, çok küçük parçalara bölerek işlemleri gerçekleştirir. Ansys ‘de mesh olarak adlandırılır. Bu çok küçük parçalara bölme işlemi kullanıcının insiyatifi elindedir (bazı istisnalar olabilir).

Pek çok modülü beraberinde barındırır ve bu modüller başlı başına birer uzmanlık alanıdır.  Örnek verecek olursak Ansys Fluent ile Ansys Structural Analysis birbirinden ayrı konularda uzmanlık gerektiren Ansys çatısı altında bulunan bir modüldür. Ansys modülleri hakkında daha sonra bir makale yayınlayabiliriz. Zira bu konuya burada girecek olursak bir hayli konuyu dağıtmış oluruz. 

Neden öğrenilmelidir? 

Türkiye’de en çok bilinen ve en çok kullanılan simulasyon yazılımıdır. Pek çok firma ansys kullanabilen-yorumlayabilen mühendis ihtiyacı duymaktadır. Dolayısı ile Ansys ‘in öğrenilmesi bir mühendis için büyük avantaj anlamına geliyor. Zaten çoğu üniversite Ansys ile sonlu elemanlar yöntemiyle analiz adı altında dersler açıyor. Bu derslerin niteliği hakkında eleştiriler getirilebilir ancak en azından öğrencilerde bilinç oluşması adına güzel bir uygulama olduğunu söyleyip geçelim.

Ansys Ücretsiz Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir? 

Ansys Nasıl Kurulur ? Ansys Öğrenci Sürümü

Ansys konusunda bazı giriş bilgilerine yer verdikten sonra makalemizin esas konusuna gelebiliriz.

  • İndirme işlemine başlayabilmek için öncelikle linkte yer alan sayfayı ziyaret ediniz. TIKLAYINIZ
  • ANSYS Student Products sayfasına giriş yaptınız. Sayfanın biraz aşağısında bulunan  Free Downloads  sekmesine geliniz.
  • Yazının başında öğrenci sürümünde herhangi bir sınırlama-kısıtlama var mıdır? Buna bakacağımızı söylemiştik. İndirmeden önce ilk olarak bunun bilgisine yer veriliyor. Kısıtlama şu  şekilde;

Problem çözüm limitleri

Structural Physics: 32K nodes/elements(ansys student)- 100K nodes/elements(aim student)

Fluid physics: 1 Million cells(aim student)-512K cells/nodes(ansys student)

Electromagnetics: yok (ansys student)

  • Sayfanın sonunda yer alan  agree  seçeneğini seçiyoruz.
  • Agree ‘ye tıklar tıklamaz aşağıda indirilebilecek ansys yazılım ürünleri listelenecektir. En son sürümüde dahil olmak üzere pek çok sürümünün indirilebilir olduğu görülecektir.

Bu aşamadan sonra aşağıda yer alan videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Anlatmış olduğum adımlara kadar ve bundan sonraki indirip yüklenilmesi aşaması bu videoda yer almaktadır.

Son olarak eğer halen ziyaret etmediyseniz Ansys ile ilgili blogda yer alan diğer yazılara göz atmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

Kaynak: http://www.ansys.com/Products/Academic/

Comments 7
  1. merhaba programı yüklüyorum 19.0 sürüm olarak ancak 19.2 olarak indiriyor ve workbech i açmak istediğimde “uygulama düzgün olarak başlatılamadı (0xc000007b).uygulamayı sonlandırmak için tamam düğmesine tıklayın” gibi bir hata veriyor neden böyle bir hata veriyor ve 19.0 olarak yüklenemiyor yardımcı olabilirmisiniz

  2. Workbench açılıyor fakat toolbox kısmı oldukça eksik. Analysis systems, component systems, custom systems yok. Bana da bunlar lazım. 6 sigma analizi falan çıkıyor ama bana structural analysis lazım. Yardım lütfen?

  3. Bu sürümdeki kısıtlamaları tam olarak anlayamadım acaba daha detaylı bilgi verebilir misiniz bu konuyla ilgili? Tam sürümü ile arasındaki kısıtlamalar nedir, bu kısıtlamalar yeni öğrenenler için problem oluşturur mu?

    1. Merhaba,
      Ansys web sayfasında yer alan katalog incelendiğinde öğrenci sürümünün farkı analiz boyutuyla ilgili olarak görünüyor.
      Structural 32.000 nodes/element
      Fluid 512.000 nodes/cells
      Buradan inceleyebilirsiniz: link

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol