mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Alternatifi Programlar

Piyasayı tek elde tutan Autocad bir çok sektörde vazgeçilemeyen bir program olarak karşımıza çıkıyor. Autocad ‘in piyasayı tek elde tutmasının en kötü etkisi de şüphesiz ki lisans bedelinde ortaya çıkıyor. Autocad’in yüksek bedelle satılması, küçük ve orta ölçekli firmaları Autocad benzeri programlar kullandırmaya zorluyor.

Piyasada bir çok Autocad alternatifi bulunmakta. Bu programlar arasından kullanışlı olanlara şöyle bir göz atalım.

1- ALCAD: ALCAD, Autocad alternatifi en kullanışlı ve en ucuz program diyebilirim. 2d/3d çizimler yapmanın yanısıra, çelik konstrüksiyon, inşaat çizimleri ve mekanik çizimlerde gelişmiş yazılımları sunmaktadır. Kalıcı lisans şekilde yazılım alınabiliyor. Bir işletme için alınabilecek en uygun cad yazılımı diyebilirim. Autocad ile bire bir aynı komutlarla kullanıldığı için öğrenmek gibi ayrı bir zahmete girmiyorsunuz. Arayüzü Autocad kullanıcılarının bildiği, tanıdık bir arayüze sahip. ALCAD hem kullanışlılık hem de fiyatıyla ilk tercihim diyebilirim. Aşağıdaki videodan kısaca ne kadar kullanışlı olduğunu görebilirsiniz. €399 ‘luk çok uygun bir fiyata alabiliyorsunuz. ALCAD ‘i denemek ve incelemek için tıklayınız. 

2- CADian:  Autocad benzeri bir program arıyorsanız CADian arayüzü sizi şaşkına uğratacak. Çünkü o kadar çok benziyor ki bir an Autocad mi yoksa Cadian mı kullandığınızı anlayamıyorsunuz. Yine bire bir Autocad ile aynı komutlarla çalışabiliyorsunuz. Yani CADian kullanmak için yeni bir eğitim almanıza gerek yok.

CADian’ı diğerlerinden ayıran en önemli noktası inanılmaz derecede hızlı olması. Bu yazılım gereksiz pluginlerden arındırılmış, safkan DWG için oluşturulmuş. Yaklaşık 10 yıllık bir mazisi bulunuyor. Kökleri Kore’ye gitse de dünya genelinde hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahipler. CADian yazılımını incelemek ve 1 ay ücretsiz demo sürümünü indirmek için tıklayın.

3- BricsCad: BricsCad, 2d ve 3d modelleme yapmaya olanak sağlayan güzel bir cad programıdır. Arayüzü autocad’e benzemekte ve aynı komutlarla çizim yapılmaktadır. Autocad’e nazaran basit arayüzü ve programın sistemi fazla kasmaması nedeniyle yer yer Autocad’den daha fazla verim alınabilmektedir. Sektörde gittikçe yaygınlaşan bir kullanım alanı vardır.

Daha pek çok Autocad alternatifi program bulunuyor. Ancak kullanışlılık ve yaygınlık açısından ele alındığında CADian gayet iyi konumda yer alıyor. CADian yazılımını her şeyden önce demo sürümünü kullanmanızı öneririm.Eğer sizde Autocad’in fiyatlarından kurtulmak ve daha basit programlar arıyorsanız bu iki programa da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol