mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Çok Hızlı Ölçülendirme Komutu QDIM ve DCO

Autocad ‘de ölçülendirme yaparken çoğunlukla “DIM” komutunu kullanıyoruz. DIM komutunu girdikten sonra ölçmek istediğimiz yerlere tıklamamız, ölçü vermemiz için yeterli oluyor. Ancak ölçü vermemiz gereken çok fazla yer varsa, her ölçü vermemiz gerektiğinde tek tek DIM komutuna girerek, ölçü vermek istediğimiz yerleri seçmek çok zamanımızı alacaktır. Bunun yerine DCO ve QDIM komutları kullanmanız çok daha yerinde olacağına eminim.

DCO komutu ile ölçülendirmeye devam etme

DIM komutunu kullanarak ölçü verdikten sonra DCO komutunu (DIMCONTINUE) girerek, ölçülendirmeye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hem ölçü konumunu yerleştirmek hem de gereksiz yere, ölçü vermek istediğiniz aralığı seçmek durumunda kalmazsınız.

QDIM ile Hızlı Ölçülendirme

İşte makalemizin belki de en dikkat çekici tarafına geldik. QDIM komutu ile seçtiğiniz objelere çok hızlı şekilde ölçülendirme yapabilirsiniz. Makalenin hemen başındaki videoyu izlediğinizde çok daha net şekilde anlayacağınıza eminim.

Autocad ‘de her şeyin pratik bir yöntemi olduğunu gördüğünüzde şaşırıyor musunuz? Yıllardır Autocad kullanan birisi olarak halen yeni bir şeyler keşfetmekten çok keyif alıyorum. Blogda Autocad hakkında daha pek çok bilgi yer alıyor.

Hemen aşağıdaki yorum kısmından merak ettiğiniz diğer konuları ve takıldığınız noktaları yazabilirsiniz. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol