mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

PTC 470 Milyon Dolara Onshape ‘i Satın Aldı!

Onshape CEO ‘su Jon Hirschtick , bütün Onshape kullanıcılarına ve partnerlerine bir posta ile büyük satış olayını duyurdu. Güzeller güzeli Onshape artık PTC ‘nin bünyesine katılmış oldu. PTC Ceo’su Heppelmann bu satın alma işlemi için 470 Milyon Dolar ödeyeceğini açıkladı. Rakam size nasıl görünüyor bilmiyorum. Ancak Jon Hirschtick ‘in yaklaşık 12 yıl öncede Solidworks ‘u Dassault ‘a 310 milyon dolara sattığını hatırlatalım!

John McEleney – Jon Hirschtick ve ekibi yine sektöre damgasını vurdu. Autodesk, Dassault gibi gruplara yön veren gelişmelerle taktiri daima hak ediyorlar. Satış rakamının daha yüksek olacağı tahmin ediliyordu. Solidworks ‘u geliştiren bu ekip, Onshape için 169 milyon dolarlık bir fon ile çalışmaya başlamışlardı. Bu CAD firmaları içerisindeki belki de en zengin başlangıç olarak görülüyordu.

Onshape’nin ortak kurucuları (soldan) John McEleney, Scott Harris, Michael Lauer ve Jon Hirschtick ile ilk yıl dönümü 🙂 Resimde olmayan diğer kurucular Dave Corcoran ve Tommy Li.

Bu satış ile birlikte Onshape ‘in kullanıcı sayısını da öğrenmiş olduk. Sadece 5000 kullanıcısı bulunuyormuş! 5000 abonenin kaçının ücretsiz, kaçının ücretli abone olduğunu yine bilmiyoruz. 5000 rakamı Onshape gibi güçlü cloud alt yapılı CAD sistemi için çok düşük. Yine ücretsiz olan DraftSight ve SketchUp ‘ın milyonlarca kullanıcısı bulunuyor!

PTC satın alarak ne yapmaya çalışıyor?

Ptc 1987 ‘de sektöre Pro/Engineer olarak girmiş ve resmen ortalığı sallamıştı. Uzunca bir süre öyle bir durumdaydılar ki satış personelleri ile irtibata geçmeniz için ciddi büyüklükte bir firma olmanız gerekiyordu. Devran değişti. Artık sahada pek çok oyuncu var! Popülerliğini tekrar kazanmak için çeşitli hamlelerde bulunuyorlar. Muhtemelen Onshape ‘de bu hamlelerden birini oluşturuyor. Gerçek sebebini elbette ki kendilerinden başkası bilemez 🙂 Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol