mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Farklı Sürümde Kaydetme

Autocad farklı sürümde kaydetme sıklıkla teknik personelin başına gelen durumlardan birisidir. Yapmış olduğunuz dwg formatındaki çizimi herhangi birine gönderdiğinizde eğer alıcı dosyayı açamıyorsa bunun en büyük sebeplerinden birisi sürüm farklılığıdır. İşte bu sürüm farklılığı ile karşılaştığınızda yapmanız gereken şey oldukça basit. Şimdi birlikte Autocad farklı sürümde kaydetme nin nasıl yapılacağına ve bu işlemi nasıl otomatik hale getirebileceğimize bakacağız. (Anlatımlı video yazının sonunda yer alıyor.)

 1-   DWG farklı sürümde kaydetmek için ilk yolumuz için sol üstte bulunan Autocad logosuna tıklayınız. Altta bulunan SAVE AS ‘e tıklayınız. Files of type bölümünden istediğiniz Autocad versiyonunu seçerek SAVE demeniz yeterlidir. Bu şekilde dilediğiniz versiyonda Autocad ‘i dönüştürmüş olursunuz.

autocad farklı sürümde kaydetme
 2-   Autocad farklı sürümde kaydetme ‘nin otomatik versiyonu olsa harika olurdu dediğinizi duyar gibyim 🙂 İş akışı içerisinde save as demeyi atlamış olabilir yada göndereceğiniz kişinin Autocad sürümünü bilmeyebilirsiniz. İşte tamda burada otomatik farklı sürümde kaydetme özelliği mükemmel şekilde çalışıyor. Bunu yapabilmek için komut satırına OP (options) yazıp ENTER ile komuta giriş yapabilirsiniz.

Karşınıza çıkan sayfada yer alan OPEN AND SAVE sekmesine gelerek SAVE AS bölümünden dilediğiniz Autocad versiyonunu seçebilirsiniz. Artık çalışmalarınızı direkt olarak kaydettiğinizde seçmiş olduğunuz sürüm ile kaydedecektir.  Aynı ayara ulaşmak için Autocad sol üstte bulunan Autocad logosuna tıklayarak altta bulunan OPTIONS ‘a tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Otomatik sürüm dönüştürmeyi yaparak karışıklıklardan kurtulabilirsiniz. Böylece herhangi bir şekilde tekrardan dosyayı save as yaparak göndermek ile uğraşılmaz. Basit ve etkili bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Blogda yer alan diğer Autocad hakkındaki yazıları da ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Son olarak bilginizi paylaşmaktan korkmayın 🙂 Saygılarımla.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol