mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Dosyasını Autocad ‘e 3 Boyutlu Aktarma

Solidworks ‘de çizimi yapılmış bir modeli, 3 boyutlu olarak Autocad ‘e aktarmak için neler yapılması gerektiğine bakalım. Bilineceği üzere Autocad 3 boyutlu çizim yapmak ( Autocad 3D) çok da pratik bir konu değildir. Özellikle kompleks parçalarda tasarımı tamamlamak zaman alabiliyor. Hal böyle iken bazı parçaların modellemesini Solidworks ‘de tamamlayarak Autocad ortamına aktarmak gerekebilir.

Bazı durumlarda da sadece 3 boyutlu modeli incelemek için Autocad programı aracı olarak da kullanılabiliyor. Şimdi gelelim nasıl Autocad 3D aktarma ( 3 boyutlu aktarma) yapılacağına.

https://www.youtube.com/watch?v=zz4cCz8xM-U&t=3s

Solidworks Dosyasını Autocad 3D Aktarma

 1-  Solidworks dosya > farklı kaydet

 2-  ACIS (.sat) uzantısını seçiniz.

 3-  Seçeneklere gelerek sürümü 1.6 yaparak kaydediniz.

 4-  Sıra geldi Autocad programını açmaya. import > other formats dosyayı seçerek open diyoruz.

İşlem bu kadar sürüyor. Hazırlamış olduğumuz yukarıdaki kısa videoyu izleyerek net bir şekilde anlayacağınızı düşünüyorum. Görüleceği üzere sadece tek parçaların (.sldprt) değil aynı zamanda montajlı Solidworks dosyalarının da Autocad ‘e 3 boyutlu aktarma yapmak mümkündür.

Bilineceği üzere Solidworks ile Autocad ayrılmaz ikilidir. Birbiri arasında dönüşümler yapmak yazının başında belirttiğimiz gibi gerekebiliyor. Son olarak blogda yer alan diğer Autocad hakkındaki yazılara göz atmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

 

Comments 3
  1. teşekkür ederim gayet faydalı bir video,tersini yapabiliyormuyuz yani autocad den 3 boyutlu dwg leri solid e atabiliyormuyuz,mesela 3 boyutlu dwg veya dxf olan bina rölevelerini solid e atıp 3 boyutlu olarak çalışmak istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim,teşekkür ederim,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol