mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Dosyası Açma – Dwg Görüntüleme

Autocad dosyasını açma yada dwg formatındaki bir dosyayı görüntülemek ( A360 Viewer ) – açmak – durumunda kalınabilir. Eğer Autocad bilgisayarınızda yüklüyse zaten dosyayı açmakta bir sorun olmayacaktır. Bu yazıda aşağıdaki maddeler yanıt vermeye çalışacağız.

# Autocad bilgisayarınızda yüklü değilse dwg formatındaki bir çalışmayı – autocad dosyası – nasıl görüntülenebilir?

# Şantiye gibi sahada çalışan mühendis yada teknikerler cep telefonları ile projelere nasıl göz atabilir? 

# Autocad çizimi açma – autocad dosyasını açma 

Autocad dosyası açma yada dwg formatındaki dosya nasıl görüntülenir?

Yazının başında belirtildiği gibi Autocad dosyasını açmak için bilgisayarınızda Autocad programının yüklü olmasına gerek yok. Dosyayı görüntülemek için bir kaç yöntem bulunuyor. Bütün yöntemlerde kullanışlı ve gayet basittir. Şimdi gelelim bu yöntemleri açıklamaya.

 1.  Dosyayı herhangi bir program yüklemeden açabilmek için burada yer linke tıklayarak ilgili Autodesk resmi sayfasına ulaşabilirsiniz. Autodesk viewer sayfasına ulaştıktan sonra yapmanız gereken gayet basit. 

Eğer Autodesk hesabınız bulunmuyorsa hızlı bir şekilde kayıt olabilir ya da hesabınız bulunuyorsa sol üstte yer alan sign in butonuna tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra upload new file butonuna tıklayarak açmak istediğiniz autocad yada dwg dosyasını yükleyiniz. İşlem bu kadar. Bu işlem için bir ücret talep edilmediğini de söylemeden geçmeyelim.

autocad dosyası açma ve dwg görüntüleme
 2.  Eğer sürekli dosya görüntülemeniz gerekiyor yada 1. seçeneği uygulamakta sorun yaşıyorsanız çok basit ve tamamen ücretsiz olan DWG TrueView programını indirebilirsiniz. Programı indirmek için lütfen TIKLAYINIZ

 3.  Mobil uygulama yoluyla dosyalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Android uygulaması diğer alternatiflerde de sunduğumuz üzere ücretsiz olarak sunuluyor. Tablet yada cep telefonlarınızda Autocad programı olmadığı halde, AutoCAD 360 android uygulaması varsa Autocad dosyası açma isteğinizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz. Uygulama için lütfen TIKLAYINIZ 

Son olarak Autocad hakkında yer alan diğer yazılara göz atarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

Kaynak : Autodesk

Comments 1
  1. Çok teşekkürler sayenizde bir iş teklifine fiyat vereceğim. Eskiden betonarme projeleri kağıt baskı geliyordu şimdi ise hep dwg.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol