mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

İnventor HSM Cam Eğitimi (1) Koordinat Düzlemi

İnventor HSM Cam Eğitimi (1) Koordinat Düzleminin belirlenmesi.

hsmworks cam

Inventor HSM eğitimlerinin ilk yazısı ile karşınızdayım 🙂 HSM her ne kadarda Solidcam ve Mastercam ‘in gölgesinde kalmış gibi görünse de pek çok firmada kullanılıyor. Kolay ara yüzü ve 2,2.5 eksen için ücretsiz servis ettiği HSMxpress ile dikkatleri üzerine çekiyor.

HSM eğitimlerini örnekler ile ele alacağız. Fırsat buldukça hazırlanacak olan videolar ile ilerleyen dönemlerde güzel bir platform olacağını ümit ediyorum.

Şimdi konumuza dönelim. Her CAM çalışmasında da olduğu gibi bu uygulamada da ilk olarak koordinat düzlemini belirliyoruz. Yukarıda sunulmuş olan videoda nasıl yapıldığı görülecektir. Uygulamanın step dosyası için tıklayınız.

 

 

Comments 1
  1. Merhaba, çalıştığım firma CAM programı almak istiyor. Sadece frezeleme işlemleri için (2,5 eksen, 3 eksen vs) kullanacağız ama torna modülüne gerek yok yani ayrıca maliyet olmasın diye. Ayrıca solidworks ile aynı arayüze sahip olmasına istiyoruz kullanım kolaylığı açısından. Hangi programı veya programları önerirsiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol