mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Online Cad Programı Onshape Nedir?

onshape nedir

Onshape;  online cad tasarım ve bulut depolama servisi diyebiliriz. Bilgisayarınızda herhangi bir cad programı yüklü olmadan, internet üzerinden çizimler yapılmasına ve teknik resimler çıkartılmasına olanak veren bu serviste 100mb depolama anlanı ve 10 çalışmaya kadar ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

100mb’ı aşmadan yapacağınız 10 adet çalışmadan sonrası için gizli seçeneği kullanılamıyor. Yani çalışmalarınıza herkes erişebiliyor. Eğer belirli bir ücret karşılığında premium üye olunursa bu sınırlama elbetteki genişletiliyor. Bana kalırsa acil durumlarda oldukça iş görecektir.

Onshape ile parçalarınızı tasarlayabilir, basit düzeyde de olsa montajlar yaparak teknik resimlere dökebilirsiniz. Şimdilik en büyük eksikliği sac metalin olmaması diyebilirim. Bunun dışında kullanım yönünden oldukça rahat. Eğer herhangi bir cad programı(solidworks,inventor vs.) kullanıyorsanız, oldukça rahat bir şekilde çizimlerinizi yapabilirsiniz. Aşağıdaki videoda basit bir uygulama yapılmıştır.

Videodan da anlaşılacağı üzere gayet pratik. Ancak internet hızınıza bağlı olduğunu unutmamakta fayda olacaktır. Zira internet hızınız düşükse çizimlerde takılmalar meydana gelecektir. Bu durum elbetteki can sıkıcı. Son olarak uygulamanın birde google play sürümü bulunuyor. Çizimlerinizi telefondan inceleme fırsatının da olması gayet sevindirici.

 

 

 

Comments 4
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol