mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Makine Mühendisi İş İlanları Siteleri

Makine mühendisi olarak eğer özel sektörde iş arıyosanız yada hali hazırda özel sektörde çalışan bir mühendisseniz, iş ilanlarını iyi analiz etmeniz gerekecektir. Zira iş ilanlarını analiz edererek, kariyerinize nasıl bir şirkette devam edeceğinizi belirleyebilirsiniz 🙂 Piyasada çok fazla makine mühendisinin olduğunu bilmeyenimiz yoktur herhalde. İşverenin seçebileceği çok fazla alternatifin olması demek, ortaya koyacağı kriterlerinde çok fazla ve ağır olması demektir. “İşine geliyorsa” kriterleri olarak da denilebilen bu aranılan nitelikler bazen mühendis ötesi güç aradıklarını hissettiriyor.

Eğer çevreniz geniş değilse, anadan babadan kalma şirketiniz yoksa, öğrencilik yıllarınızda aktif olarak çeşitli bağlantılar yapmamışsanız,  iş bulmak için başvuracağınız yegane araç internette yer alan iş ilanları olacaktır. İş ilanları yayınlayan meşhur siteler zaten hemen hemen herkes tarafından bilinmesine rağmen kısaca bizim için ne anlam ifade edeceklerine bakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=XiOM3lYJ1c0

Önemli İş İlanları Siteleri

 Kariyer.net :  Eğer iş deneyiminiz yoksa, yeni mezunsanız, askerliği yapmamışsanız,yabancı diliniz yoksa ( bunların hepsini birden bünyenizde barındırıyorsanız orası apayrı trajedi 😀 ) bazı konularda nitelikleriniz azsa kariyer.net ‘den iş bulmanızın ihtimali oldukça düşüktür. Bu başvurmayın anlamına gelmiyor. Mutlaka kariyer.net ‘deki ilanları dikkate alın ve uygunsa başvurun. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen sitelerinden olması, ilan yayınlayan firmaların fazlalığı gibi faktörleri asla unutmayın. Mutlaka başvurularınızı yapın.

 Yenibiris.com :  yenibiris.com ‘da kariyer.net gibi ilan yayınlamak için ücret talep ediyor. Personel ihtiyacını önemseyen ve ilan için ücret ödemekten çekinmeyen şirketleri burada görebilirsiniz. İşveren açısından Kariyer.net’den daha ucuz bir alternatiftir. Üst düzey-orta düzey şirketler fazlasıyla bu siteyi tercih ederler.

Şirketler işçi arama konusunda dahi cimri davranabiliyorlar. Baştan beridir bahsetmiş olduğum, ilan ücretleri konusu kesinlikle gözardı edilmemesi gereken bir faktör. Deneyimlerimle sabittir ki; küçük ölçekli firmalar çoğunlukla ilan yayınlamaya para vermek istemiyorlar.

Bu çıkarımlardan kesinlikle yenibiriş,kariyer gibi sitelerde basit bir şirket aramaz, küçük firmaların tamamı işçi aramak için para vermek istemez demiyorum. Burası önemli bir nokta. Genellikle edinilen deneyim bu şekildedir.

 Linkedin :  İş hayatı üzerine kurulu sosyal bir platform olan linkedin’de profil oluşturmakta fayda olacaktır. Mesleğiniz ile ilgili diğer insanlarla bağlantılara geçebilir, kendinize potansiyel bir çevre oluşturabilirsiniz. Linkedin üzerinden pek çok iş ilanı yayınlanıyor. Güzel bir CV ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

 elemanonline.com ve eleman.net :  Daha küçük ölçekli firmaların tercihi olan iş ilanları siteleridir. Kurumsal şirketler fazla yer almıyor. Ancak bir noktadan başlamak istiyorsanız bu sitelerde CV’nizi oluşturun derim. Ne kaybedersiniz ki? 

Bunun haricinde sevretcv gibi sıklıkla kullanılan bir kaç site daha var. İş arama sürecinde çok fazla araştırmacı olmanızı, denemekten çekinmemenizi tavsiye ederim.

Umarım en kısa zamanda kendinize göre bir iş sahibi olursunuz. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol