mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Teknik Resim Örnekleri 15

TEKNİK RESİM ÖRNEKLERİ 15 🙂

Şimdiki teknik resim örneğimiz güzel bir montaj uygulamasıdır. Uygulamada bir kilit mekanizmasının montajı veriliyor. Montajda yer alan parçalar ve nereye montaj edilmesi gerektiği veriliyor. Mekanizmanın montajlı haldeki videosu yazının sonunda verilmiştir. Öyle tahmin ediyorum ki bu teknik resim uygulaması, pek çok okulda sınav sorusu olarak öğrencilerin karşısına sunulacaktır 🙂 Şimdi gelelim parçaları vermeye;

1-) Montaj sayfası

teknik resim örnekleri 15

2-)

teknik resim örnekleri 16

3-)

teknik resim örnekleri 17

4-)

teknik resim örnekleri 18

5-)

teknik resim örnekleri 19

6-)

teknik resim örnekleri 20

7-)

teknik resim örnekleri 21

😎

teknik resim örnekleri 23

Öğrencilik yıllarımdan itibaren, piyasada gezinen teknik resimlerin aynı olduğunun farkındayım. TRS seri yazılarına başlamamın nedeni, değişik örneklerinde artık piyasada yer almasıydı. Sanıyorum bunu bir nebze başardım. Bir çok eğitimci arkadaşın sınavlarda blogdan faydalandığını biliyorum. Umarım öğrencilerine blogdan bahsederler de daha çok insana ulaşabilirim:)

Ayrıca bir arkadaşın bana yöneltmiş olduğu aşağıdaki soruya da bir yanıt vereyim;

Yahu hocam buraya teknik resimler koyuyorsun da sen yapabiliyor musun bakiyim bunları?

Burada yayınlamış olduğum çoğu teknik resimleri, bir kaç sene önce programları öğrenmeye çalışırken çizdim. Ancak hepsini çizdim diyemem. Bazılarının oldukça karmaşık olduğunun farkındayım. Blogdaki bazı arkadaşların ısrarla zor örnekler istemesi üzerine bu örneklere yer verilmiş ve verilmeye devam edecektir. Ayrıca ‘hoca’ sıfatını hak edecek kadar bilgili bir insan sayılmam. Mesleğinin ilk yıllarını yaşayan bir makine mühendisiyim. Sevgi ve saygılarımla.

 

KAYNAK : CİRİ

Comments 1
  1. Merhaba Mustafa Bey ; İki ve üç numaralı resimde solidWorks programında nasıl bir montaj ilişkisi kurmamız gerektiğini çözemedim.İpuçu verebilirmisiniz.?Parçaları çizdim fakat anismasyondaki hareketlendirmeyi yapamadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol