mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Gelecekte askeri robotlar ve silahlar

Gelecekte askeri robotlar ve silahlar

Gelecekte askeri robotlar ve silahları konu alan P.W. Singer ; savaşlarda kullanılan robotların, savaşın gerçeklerini nasıl etkilediğine değiniyor. Robotların hem iyi hemde kötü anlamda kullanılabileceğini harika şekilde anlatıyor.

”Robotların duygusuzluğu. Robotlar duygusuzdur. Arkadaşlarına bir şey olsa üzülmezler.Öç alma yada öfke duygularıyla öldürmezler.Ancak 80 yaşındaki bir nineyi herhangi bir tehdit olarak algılarlar ve öldürürler…”

Hayatın her alanında yerini alan ve büyük bir hızla büyüyen robotik, şüphesiz ki savaş alanında da kendisini göstermekte.Son teknoloji savaş ekipmanları geliştirmek  başarı mı yoksa insanlığın kendisine hazırladığı trajik bir son mu? Nükleer silahlara son derece sert duruşu olan ülkelerin, savaş robotları ve silahlar hakkındaki çalışmalarda başı çekmesi şaşırtıcı bir gerçek.İnsana insandan başkası zarar vermez sözü bu yazı için en güzel final cümlesidir.Saygılarımla.

Kaynak: TED

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol