mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad 2023 Sistem Gereksinimleri

Autocad 2023 sistem gereksinimleri, verimli bir çalışma ortamı için şüphesiz ki çok önemli. Autocad 2023′ü mevcut bilgisayarınızda ya da yeni bir bilgisayarda kullanmak istiyorsanız bu makaleyi dikkatle inceleyin. Bilgisayar donanımınız eğer Autocad’in sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa donma ve kasma sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Eğer kasma sorunları yaşıyorsanız bu makalenin sonundaki videoyu izleyebilirsiniz. Biz şimdi konumuz olan Autocad 2023 sistem gereksinimleri nelerdir konusuna geçelim.

Autocad 2023 Sistem Gereksinimleri

# İşletim Sistemi : Autocad 2022 ‘de olduğu gibi sadece 64 bit işletim sistemleri destekleniyor. 32 bit bilgisayarlar için zaten kurulum yapmanız mümkün olmuyor. Yeni çıkan Windows 11 desteklenmekle birlikte, windows 10 işletim sistemini de destekliyor. Bu araca MacOS sürümü olduğunu da hemen belirtelim.


# RAM : Geçen yıllarda da olduğu gibi 8 GB RAM yeterli olacak. Fakat 16 GB RAM olduğunda daha iyi performans alacağınızın altı çiziliyor. Son dönemde bilgisayarların fiyatları hiç ucuz değil ancak size tavsiyem 16 GB ve üstünü tercih etmeniz olacak. Eğer bütçeniz yoksa hiç üzülmeyin zaten Autodesk 8 GB ‘da işinizi görür diyor.


# Disk Alanı : Sabit diskinizde 10 GB bir boş alan olması tavsiye ediliyor. Bu hem kurulum aşamasında hem de daha sonra çalışırken sizi rahat ettirecektir. Sınırlı alanlarda çalışmalar sizi çok ama çok yoracaktır.


# Ekran Kartı :  Her ne kadar çoğunlukla 2D projeler üzerinde çalışılsa da ekran kartı şüphesiz ki en önemli konu diyebiliriz. Bu konuda eğer risk almak istemiyorsanız buradaki linke tıklayarak desteklenen grafik kartlarının listesini görebilirsiniz. Kabaca bir yorum yapmak gerekirse, eğer yüksek kapasiteli ve büyük ölçekli projelerde çalışmayacaksanız bu ekran kartınızı çok yormaz. Ancak yüzey modellemeleri ve render almak gibi işlemci ve grafik kartına yüklenen operasyonlar yapacaksanız illa ki sisteminizi zorlayacaktır.

Genellikle göz ardı edilen bant genişliğine bir vurgu yaparak konuyu kapatalım. Autocad 2023’de 29 GB / sn bant genişliği işinizi görür ancak 106 GB / sn bant genişliği olması çok daha iyi olur diyor Autodesk. Bununla ilgili olarak daha önce hazırladığım aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Eğer Autocad kasma sorunu yaşayanlar arasındaysanız bunun içinde size daha önce 6 alternatif sunmuştuk. Daha hızlı ve takılmadan projelerinizde çalışmak için buradaki yazıyı inceleyebilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol