mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Alırken Hangi Distribütörü Seçmeliyim?

Solidworks almak istediğinizde, bunu sadece Solidworks Türkiye Distribütörleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İster 1 adet isterseniz de 25 adet lisans almak isteyin bunun hiç bir önemi yok. Direkt olarak Solidworks ‘un kendisinden ya da internet üzerinden almak gibi bir alternatifiniz bulunmuyor.

Solidworks’u Türkiye Distribütörleri’nden alacağımızı anladık ancak iş asıl burada başlıyor. Çünkü tasarım sürecinde sürekli olarak kullandığınız bu harika yazılımla ister istemez sorunlar yaşıyorsunuz veya daha performanslı çalışmak istediğiniz yerler olabiliyor. Sizler için Solidworks satın alacağınız bayiyi seçerken dikkat edeceğiniz en önemli yerleri maddeler halinde açıklıyorum.

Solidworks Alırken Hangi Distribütörü Seçmeliyim?

1- Resmi web sayfasından satıcıların listesini kontrol edin.

Her şeyden önce işe emin adımlarla başlayalım. Öncelikle bu linke tıklayarak resmi satıcıların listesini kontrol edin. Listede şuanda 5 firmanın olduğunu göreceksiniz. Bu firmalar haricindeki hiç bir firma ya da kişilere güvenmeyin.  Size sadece yetkili satıcılar lisanslı bir ürününün satışını gerçekleştirebilir.

2- Bayinin teknik uzmanlığını sorgulayın.

SOLIDWORKS sadece bir parçayı çizmekten ibaret olsaydı her şey çok kolay olurdu. 🙂 PDM, Composer, Visualize ve daha pek çok modülü de beraberinde kullanabiliyorsunuz. Peki sorun yaşadığınızda bayide size kim destek sağlayacak? Örneğin Solidworks Elektical ürününü aldığınızı düşünelim. Bayiyi aradınız ama karşınızdaki teknik destek yetkili kem küm ediyor! Size çözüm sağlayan bir bayiniz yoksa gerçekten zor durumda kalırsınız. Bir nevi paranızla rezil olma durumunuz var.

İşte bu yüzden satın alırken mutlaka teknik uzmanlığını sorgulayın. Alacağım bu ürüne desteği nasıl sağlayacaksınız? Bünyenizde kaç elite application engineer (bütün sınavları geçmiş, bütün ürünlere çok hakim personel) var? Bu soruları asla atlamayın.

3- Hangi ek hizmet ve yazılımları sağladıklarını öğrenin.

Çoğu SOLIDWORKS satıcısı, işinizi kolaylaştırmak için basit eklentiler sunabilir. Bu eklentilerin içeriğini ve özelliklerini öğrenin. Hangisi size daha fazla kolaylık sağlayacaksa ona doğru eğilebilirsiniz. Bazen öyle güzel eklentiler sunabilirler ki parasıyla dahi almak mümkün olmayabilir. O yüzden bunu atlamayın. Mutlaka SW ‘un yanında bize bir makro eklenti de sağlayacak mısınız? Ne kadar süreyle sağlayacaksınız? gibi soruları çekinmeden sorun.

Eklentilerin haricinde hangi farklı ürünleri sağladıklarını öğrenmek de avantajlı olacaktır. Bu sayede uygun bir fiyata iş istasyonu kopartabilir ya da farklı bir çözüm içinde güzel indirimler yakalayabilirsiniz. 🙂 Çoğu satıcı sadece SW satmaz. Mutlaka diğer CAM ve işinize yarayacak ürünleri de satarlar. Atlamayın.

4- Bayinin sunduğu ödeme yöntemleri hakkında bilgi edinin.

Kobi destekleri, kuluçka merkezi hibeleri ve girişimcilik lisansları hakkında sorularınızı bayiye sorabilirsiniz. Belki de destek kapsamında ücretsiz Solidworks almanız mümkün olabilir. Bu konuda internette araştırma yapmak yerine hemen bir bayiyle iletişime geçin.

Eğer normal yollarla almanız gerekiyorsa hangi yöntemle ödeme aldıklarını sorgulayın. Taksit yapıyorlar mı? Ne kadar süreyle sağlıyorlar ve eğer nakit alım yaparsanız bir ayrıcalık olacak mı sorularını tek tek yöneltin. (elbette ki nakit para candır!)

5- Pazarlık sünnettir. 🙂 

Ciddi indirimler ve avantajlar sağlayan kampanya dönemlerini atlamamanızı tavsiye ederim. Bu dönemlerde normale göre çok daha fazla pazarlık yapabilir ve indirim fırsatlarından da faydalanabilirsiniz. Bayiden daha fazla indirim yapıp yapamayacaklarını ısrarla sorgulayın. Belki de bir üst paketi alt paket fiyatına kapatabilirsiniz. Örneğin Solidworks Premium lisansını Professional fiyatına alabilirsiniz. (Tamamen sallıyorum, örnek olarak verdim.) Bu arada Solidworks Fiyatı için tıklayınız.

Peki Sonuç Olarak Hangi Distribütörü Tavsiye Ediyorum?

Teknik destek personellerinin uzmanlığı, geniş kadrosu ve ArmadaWorks eklentisiyle Armada Yazılım ilk tavsiyemdir. ArmadaWorks eklentilerini tamamen ücretsiz şekilde müşterilerine sağlıyorlar. Bünyelerinde elite engineer sayısı yeterli sayıda ve hakim olmadıkları SW modülü yok diyebilirim.

Fiyat olarak da eminim ki en güzel teklifi vereceklerdir. Bu arada benim tavsiyem üzerine aradığınızı söylerseniz ekstra indirim hakkına da sahip olursunuz. 🙂 Umarım ki en güzel tercihi yaparsınız ancak halen sorularınız bulunuyorsa beni istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol