mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Açı Ölçme | AUTOCAD Komutları

Autocad açı ölçme işlemi için hazırlamış olduğum bu makale, kısa yoldan size çözümü sunuyor. Dilerseniz Autocad açı ölçme komutunu klavyeden girerek yada menüden hızlıca ilgili komuta tıklayarak ölçülendirme yapabilirsiniz.

Autocad ‘in yukarıdaki menüde yer alan Annotation bölümünde Dimension butonuna tıklayınız. Ölçülendirme komutuna artık girmiş bulunuyorsunuz. Aynı komuta girmek için dilerseniz klavyeden “DIM” yazarak da girebilirsiniz.

Aşağıdaki komut satırında, bir dizi alt komutlar karşınıza gelecektir. İlk ibareye yani ANGLE ‘a tıklayınız. Artık istediğiniz yerdeki açıyı verebilirsiniz. Dilerseniz çizgiler yada noktalar arasında da ölçülendirme yapmak elbette ki mümkün. Hemen yukarıda yer alan video izlenildiğinde rahatlıkla yapılacağına eminim.

Eğer ölçülendirme yapmak ama bu ölçüleri Autocad çalışma ortamına yazılmasın istiyorsanız, bunun çözümü de basit. Bunun içinde Measure ikonuna tıklayabilirsiniz. Hemen açılan menüde yine ANGLE ‘a tıklayarak, direkt ölçülendirme yapılabilir.

Görülecektir ki sadece açı ölçüsünü size verecek ama çalışma ortamına, bir önceki DIM komutunda olduğu gibi yazmayacaktır.

Burada bir diğer önemli noktada ölçülendirme değerinin küsuratının görülmesi olacaktır. Yine video da atlamadan bundan da bahsettim. 🙂 Açı değerinin yada herhangi bir ölçülendirme değerinin üzerine tıkladıktan sonra, boş bir alanda sağ tık yaparak açılan menüden Precision ‘a gidin. Virgülden sonra kaç hane göstermek istiyorsanız buradan belirleyebilirsiniz.

Verilen bilgiler doğrultusunda artık Autocad açı ölçme işlemini başarıyla yapacağınıza eminim. Oldukça basit ama bilmeyen için tabii ki de zor. 🙂 mustafadeliceoglu.com ‘da yer alan Autocad hakkındaki diğer makalelere halen göz atmadıysanız, buraya tıklamanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol