mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad ve Solidworks için En İyi 4 Klavye Tavsiyesi

AutoCAD yada herhangi bir tasarım yazılımı kullanıyorsanız, sürekli parmaklarınızın dokunduğu klavyenin çok önemli olduğunun zaten farkındasınızdır. Mimar, mühendis yada tasarım ruhunu barındıran herkesin, aşağıdaki klavye tavsiyelerine bir göz atması iyi olacaktır. Biz her ne kadar başlıkta Autocad için Klavye tavsiyesi yada Solidworks için klavye tavsiyesi olarak vermiş olsak da; 3Ds Max, Catia, Inventor vb. tasarım yazılımları içinde elbette geçerli olacaktır.

Autocad veya Solidworks için Klavye Tavsiyesi

Öncelikle “altı üstü klavye canım ne olabilir ki!” diyenleri duyar gibiyim 🙂 Gün boyunca tasarımın yönlendirilmesini sağlayan klavyeler,  tasarım performansını ciddi derece etkileyecektir. Örnek verecek olursak klavyeler üzerinde rakamların olması büyük avantaj olacaktır. Tasarımın ölçülerini hızlıca girmenizi sağlayan rakamları, klavyenin üstünde 1’den 10 ‘a kadar düz sırada aramak sinir bozucu olacaktır. Bu ve bunun gibi örnekler arttırılabilir… İşte hemen aşağıdaki klavye tavsiyeleri bunlar göz önünde tutularak hazırlanmıştır. Hazırsanız başlayabiliriz 🙂

 1- Logitech Craft:  Logitech ‘in tasarımcılar için geliştirdiği bir klavye. Logitech Craft kablosuz ve şarj edilebilir. Aynı anda 3 bilgisayara bağlanabilir. Malzeme kalitesi gayet tatminkar. Sol üstteki dairesel buton dikkat çekici. Klavyeyi kişiselleştirebilir ve gerekli ayarları yaparak en iyi şekilde faydalanabilirsiniz. Fiyatı 1400 lira civarında (Azıcık daha koysanız bilgisayar alırsınız :D).

 2- Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard:  Bu klavyenin en büyük özelliği ergonomik yapısı diyebiliriz. Görünüşü alışılmış klavyelerden farklı olduğu için tuhaf gelebilir 🙂 Kollarınızı, bileklerinizi doğal ve rahat pozisyonda tutarak kullanabilirsiniz. Klavye ile birlikte mouse da veriliyor. Eğer uzun saatler çalışıyorsanız baya baya faydasını görürsünüz.

Kablosuz ancak pille çalışıyor. Yazı takımı ayrıca yer alıyor. Hemen mouseun yanına koyup kullanabilirsiniz. Biraz muhasebeci gibi takılırsınız 😀 Kullanıcıların dediğine göre eğimli yapısı nedeniyle biraz fazla toz tutuyormuş. Fiyatı 500-600 lira aralığında.

 

 3- Logitech G910 Orion Spark RGB Mechanical Keyboard:   Mekanik klavyeyi bilenler ve kullananlar zaten eski tip klavyeye geçmiyor. Logitech ‘in bu klavyesi güzel bir mekanik klavye. Renkli, havalı tam bir patron çocuğu klavyesi. Hani patron çocuğuna zorla bir bilgisayar felan alır, mühendislerin yanına masa koyar ya… Aynen öyle bir klavye 😀 Çok dayanıklı, tuşların üzerinde yağlanma ve aşınmaya dayanıklı olması için koruyucu bir UV kaplaması var. Pille çalışıyor, paketin içinde pil yok. O yüzden patron size git bu klavyeyi al derse 2 adet de pil almayı unutmayın. 1000-1300 lira aralığında fiyatı var. Patrona koymaz 🙂

 

 4- Logitech K120:   Halk klavyesi. Ucuz, basit, standart. Dümdüz klavye yani açısı felan yok. Kablolu ve microsoft tabanlı çalışıyor. İşinizi görür mü? evet görür. Biz bu klavyeye stajyer klavyesi yada 1 yılını doldurmadan kovulacak olan mimar,mühendis personel klavyesi de diyebiliriz 😀 Fiyatı 75-120 lira arasında değişiyor.

Sonuç olarak

Ergonik tasarım kuşkusuz çok önemli. El bilek eklemlerinizde acıma oluyorsa (ki saatlerce çalışıyorsanız olacaktır…) bunu mutlaka göz ardı etmeyiniz. Döviz kurları nedeniyle, kaliteli klavyeler bir hayli pahalı görülebilir. Ancak saatlerce, yıllarca çalıştığınızı göz önünüze almanız gerekiyor. Çoğu mimar yada mühendis K120 tipi bir klavye kullanmak durumunda kalsa da, siz diğer klavyeleri de bir önerin derim.

Son olarak mouse tavsiyeleri için buraya tıklayabilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol