mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Kesikli Çizgi ve Çizgi Tipleri

Autocad kesikli çizgi konusu, sıklıkla karşılaşılan durumlardan birisidir. Eğer Autocad ‘de kesikli çizgi gösterme yi bilmiyorsanız, basit bir işlem yüzünden canınız bir hayli sıkılabilir. Malumunuz teknik olarak pek çok kesikli çizgi tipleri vardır. Bütün çizgi tiplerine tek tek değinmemize gerek olmayacağı için tek kesikli çizgi örneği ile konuyu net bir şekilde vurgulamış olalım. Genel olarak aşağıdaki konulara değinmiş olacağız.

 #  Autocad çizgi tipi değiştirme

 #  Autocad kesikli çizgiyi büyütme

 #  Autocad kesikli çizgi gösterme

Autocad kesikli çizgi nasıl yapılır?

 1-   Autocad ‘de çizgi tiplerini belirlemek için dilerseniz klavyeden ” LT “ komutuna giriş yapabilir ya da videoda detaylı şekilde anlatıldı üzere line properties ikonuna tıklayabilirsiniz. Eğer ikonu göremiyorsanız klavyeden ” line “ komutu ile giriş yapabilirsiniz.

 2-   line properties yani çizgi düzenleme araçları sayfası karşınıza çıkacaktır. Yeni bir çizgi atamak istediğimiz için soldaki ilk ikona “new layer” butonuna tıklayınız. Karşınıza çıkan ekranda çizgi adı,tipi,rengi gibi özelliklerin düzenleneceğini göreceksiniz. Çizgi tipini değiştireceğimiz için “linetype” bölümüne tıklayınız.

Çizgi tipini yüklemek için “load” butonuna tıklayınız. Karşınıza AutoCAD ‘de olan çizgi tiplerini göreceksiniz. Dilediğiniz çizgi tipini seçerek “OK” e tıklamanız yeterlidir. Artık istediğiniz çizgi tipinin seçilebildiğini göreceksiniz.

İşlemleri daha sağlıklı takip etmek adına makalenin hemen başında yer alan videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Kesikli çizgi ya da istemiş olduğunuz herhangi çizgi tipini bu yöntemle basit şekilde yükleyebilirsiniz. Son olarak blogda yer alan Autocad hakkında ki diğer yazılara da göz atmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol