mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad Ölçü Birimi Değiştirme

Autocad ölçü birimi değiştirme konusu, genel olarak değerlendirecek olursak genel olarak 2 farklı durumda karşınıza çıkabilir.

# Henüz hiç bir çizim yapmadan, çalışmanın başında Autocad ‘de ölçü birimini değiştirme

Bu durumda ölçü birimini değiştirmek için ilk olarak klavyenizden “UN” yazarak UNITS komutuna giriş yapınız.

Karşınıza hemen aşağıdaki görselde göreceğiniz üzere, birim sistemini değiştirebileceğiniz ekran çıkacaktır. “Units to scale inserted content” bölümünden dilediğiniz ölçü birimini seçtikten sonra OK tuşuna tıklayarak onaylayın. Artık bütün çizimlerinizi yeni ölçü birimiyle yapabilirsiniz. Bu yöntem sizin aradığınız şey değil miydi? O zaman bir sonraki maddeye bakın. 🙂

# Var olan bir çalışmanın/çizimin yada size gelen bir DXF/DWG dosyasının ölçü birimini farklı bir birime dönüştürme,

Çoğu kişi ilk maddede belirttiğim gibi UNITS komutuyla halledebileceğini düşünür. Eski çizimlerin birimini bu şekilde değiştiremeyeceklerini zaten hemen farkederler. 🙂 Peki ne yapmak gerekiyor?

Klavyeden DWGUNITS komutunu girin. Komut satırında 1.2.3.4.5.6 numaralarla, her birine bir ölçü birimi denk gelecek şekilde numaralandırıldığını görürsünüz. Hangi birimi istiyorsanız, o birime karşılık gelecek olan numarayı klavyeden girerek enter tuşuna basın.

Bundan sonra komut satırında karşınıza pek çok soru gelecek. Hepsine enter tuşuna basarak onaylayın. Taa ki karşınıza hiç bir şey çıkmayana dek. Mouseun orta topuzuna iki defa tıklayarak bütün çizimi karşınıza getirebilirsiniz. Bu tam olacak işinizi çözecektir. 🙂 Makalenin hemen başındaki videoyu izlediğinizde zaten bütün detaylara hakim olacağınıza eminim.

Autocad Ölçü Birimi Değiştirme ile ilgili olarak umuyorum ki bu makale faydalı olmuştur. Diğer Autocad komutları hakkındaki makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Takıldığınız detaylar için yorum kısmına yazabilir yada Autodesk forum sayfasına yazabilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

Comments 1
  1. autocadde bir proje yaparken ölçü birimi değiştirmek gerekti. Paylaşımın için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol