mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Lisans Fiyatı Ne Kadar?

Solidworks satın almak istediğinizde, internet üzerinden bir araştırma yaparsanız net bir rakam bulamadığınızı farkedeceksiniz. Her şeyden önce hangi Solidworks paketini almak istiyorsunuz? Bunu belirlemeden zaten fiyat araştırmasına girmeniz mantıklı olmayacaktır.

Solidworks ‘un Standard, Professional ve Premium olmak üzere 3 ayrı paketi bulunuyor. Daha önce paketler üzerine detaylı bir yazı yazmıştım. İlgili yazı için lütfen tıklayınız.

Sizin tam olarak ihtiyacınızı karşılayacak olan paketi belirlediğinize göre fiyatlar şimdi daha anlaşılır olacaktır. Ancak halen cevaplanmayı bekleyen çok soru bulunuyor. 🙂  Mesela tasarımlarınızdan profesyonel derecede animasyon filmleri hazırlamak istiyor musunuz? İkea ürünlerinde olduğu gibi profesyonel kataloglar oluşturarak arzusu içerisinde misiniz? Kalıp analizi gibi, özel analiz ihtiyaçlarınız da bulunuyor mu? … İşte bunun gibi sorularla birlikte bütün ihtiyacınızı karşılayacak Solidworks ürünleri anlaşılacaktır. Unutmayınız ki kimi zaman sadece Solidworks paketi almak yetmiyor…

İşte bütün ihtiyaçlarınızın karşılığı olarak bir fiyat bulunuyorsunuz. İhtiyaçlar herkese göre farklı olduğu için size Solid 1.000-5.000-25.000 Dolar demek çok saçma olacaktır. Yine de sizlere takriben bir fiyat aralığı vereyim. Ancak en doğru rakamı yetkili Solidworks satıcılarından alacağınızı unutmayın.

Solidworks fiyatları

Solidworks Lisans Fiyatı Ne Kadar?

En doğru ve sizin için en makul teklifi Solidworks bayilerinden alabilirsiniz. Ufak bir pazarlıkla güzel fiyatlarda alım yapmak mümkün. Siz yine de bayileri aramak istemiyor, her şeye rağmen internetten bir rakam göreyim derseniz; paketlere bağlı olarak 8000$ ile 18000$ aralığında değişir. Bu rakamın üstü de olabilir altı da. Net rakam olmadığını bastıra bastıra söyleyelim. 🙂  Uf çok pahalı diye düşünenler olursa merak etmeyin, ciddi indirimler sunuluyor.

Hangi Bayiyi Tercih Etmeliyim?

En önemli konu teknik destek hizmeti. Takıldığınız yada programın sorun verdiği yerde hemen size bağlanıp, nokta atışı çözüm sunmaları gerekiyor. Aynı zamanda ek bir hizmeti var mı mutlaka sorgulayın. Mesela özel geliştirilen bir Solidworks eklentileri varsa, satın almanızın yanında ücretsiz bu eklentiyi de verebilirler. Eklentiler işinizi daha sorunsuz ve hızlı yapmanızı sağlayacaktır.

Örnek verecek olursak Armada Yazılım bu konuda çok öne çıkıyor. Geliştirdikleri ArmadaWorks eklentisini bütün müşterilerine sunuyorlar. ArmadaWorks sac açınımları ve profillerle uğraşanlar için bulunmaz hint kumaşı. Bunun yanı sıra çok iyi teknik personelleri bulunuyor. Bunu nerden anlıyoruz Elite Engineer ‘lardan. Elite Engineer demek Solidworks ‘un bütün sınavlarını başarıyla tamamlamış, güzide insan demektir. Armada Yazılım’da bildiğim kadarıyla bu ünvandan bayağı bir kişi bulunuyor. 🙂 Düzenledikleri eğitimler, müşteri ilişkileri vs. de düşünüldüğünde, Armada’dan bir fiyat teklifi almadan karar vermemenizi tavsiye ederim.

Bu arada mustafadeliceoglu.com ‘dan geldiğinizi iletirseniz, ekstra indirim fırsatını da yakalarsınız. Adımı vermeyi unutmayınız efendim. 🙂

Netice Olarak…

İnternet üzerinden fiyat araştırması yapmak gerçekten çok mantıklı olmayacaktır. Niyetiniz varsa hızla yetkili satıcılarla görüşerek, bir güzellik yapmalarını rica etmelisiniz. Solidworks lisans fiyatı konusunda halen aklınıza yatmayan yerler bulunuyorsa, bizzat beni arayabilirsiniz. 🙂 Saygılarımla.

Comments 6
  1. 15.12.2021 tarihindeki liste fiyatlar;
    Standart: 5.300 Dolar
    Premium: 8.300 Dolar
    Professional: 6.300 Dolar (Bu ürünü satmak için fiyatı diğerlerinden düşük tutuyorlar)
    Her firma farklı fiyat veriyor, hepsinden fiyat alın. İstediğiniz fiyata inmezlerse almayın. (Satamayacaklarını anlayınca yüzde 40 civarı indirim yaptılar)
    Extra hizmet veya müşteri desteği gibi hizmetlere 1.500 Dolar para istiyorlar. Bu tür yan hizmetlere kesinlikle para vermeyin.

  2. Solidworks eskiden uygun fiyatlı olarak orta ölçekli işletmelere hitap ederken özellikle fiyat aralığında yürüdü gitti. Şimdi sektörde rekabet etmek zorunda olan bir işletme neden bu kadar para versin. Buna bir çözüm olarak “Autodesk Inventor” solidworksun yanında inanılmaz ucuz hem de Professional sürümü içinde her şey var. Zaten 3D programlarının kullanım mantığı benzer olduğu için çözmeniz bir haftayı geçmez şiddetle öneririm.

    1. Evet haklısınız ama solidworks un arayüzü daha anlaşılır. kaplamalar renkler daha gerçekçi görünüyor. benim gerekçem bu açıkçası.

  3. 04.05.2021 tarihinde teklif aldım. 7500 dolar standart paket fiyatı. Kampanya dönemini bekleyecez artık.

  4. 29.04.2021 tarihinde 4800 dolar (40.000 TL) standart paket fiyatıdır. Profesyonel ve premium paketleri sormadım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol