mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Siemens NX Ücretsiz Öğrenci Sürümü İndir

Söz konusu CAD/CAM yazılımları olduğunda şüphesiz ki en güçlü yazılımlardan birisi de Siemens NX. Özellikle ülkemizde savunma sektöründe sıklıkla kullanılan NX, diğer pek çok sektörde de büyük şirketlerin göz bebeği konumunda. Hal böyle olunca Siemens NX ‘i öğrenmek size bir hayli değer katacaktır.

Amacınız NX 12 yada herhangi bir sürümünü öğrenmek için indirmekse, bunun için internet aleminde kırık dosyalarını aramakla zaman kaybetmeyin. Çünkü Siemens sizler için zaten bir öğrenci sürümünü yayınlıyor 🙂 Daha önceleri cüzi de olsa bir ücret talep edilirken, artık bu ücreti de istemiyorlar. Yani tamamen ücretsiz olarak NX 12 sürümünü bilgisayarınıza indirerek, yasal şekilde kurulum yapabilirsiniz. Peki NX ‘i nasıl indireceksiniz?

NX 12 Öğrenci Sürümü İndir

NX 12 indirmek için hemen burada yer alan linke tıklayarak, Siemens ‘in resmi sayfasına gidiniz. Get NX Student Edition butonuna tıkladığınızda sizi indirme formuna yönlendirecektir.

Artık burada sizinde tahmin edeceğiniz üzere formu doldurmanız gerekiyor. Adınız,soyadınız,email adresiniz gibi detayları girerek Start My Free Download butonuna tıklıyoruz. Gayet basit şekilde indirebildiğinize şaşırmayın. İndirme işlemei bittikten sonra inen dosyaya tıklayarak kurulumu başlatabilirsiniz. Basit değil mi? 🙂

NX Öğrenci Sürümünün Normal NX Sürümlerinden Farkları

Öğrenci sürümünün amacı, yazının başında da belirttiğim üzere tamamen kişilerin öğrenmesi. Yani ticari amaçla kullanımı yasak ve zaten mümkünde değil. Bazı sınırlamalar ve engellemeler bulunuyor.

# NX Öğrenci Sürümü ile hazırlanan çalışmalar üzerinde Student Edition filigranı yer alır. Dolayısı ile bas bas bağırır öğrenci sürümü olduğunu 🙂

# NX öğrenci sürümü ile hazırlanan çalışmayı, normal bir NX kullanıcısı açamaz. Dolayısı ile herhangi bir işletmeye çizim,model vs gönderilemez.

# CAM takım yollarını oluşturabilir ama post çıktısı alamazsınız. Yani tezgahınızda kullanamazsınız..

Peki Öğrenci Sürümü Neler Sunuyor

NX ‘in güçlü modelleme araçlarının hemen hemen tamamına erişirsiniz. Zaten amacınız öğrenmekse sizin farkedebileceğiniz bir eksiklik hissetme şansınız yok. CAM tarafında daha fazla kısıtlama olduğunu anlıyoruz. Detaylar için Siemens Student Edition sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Autodesk yıllardır pek çok ürününde ücretsiz öğrenci sürümüne yer veriyordu. Siemens, Solid Edge ürününde ücretsiz sürümü varken NX için azıcık ücret istiyordu. Artık o ücretten de vazgeçmiş görünüyor.

Blogda en son ne zaman NX hakkında yazı yayınladığımı hatırlamıyorum. Yıllar sonra gelen bu yazıyla umarım sizlere faydalı olmayı başarırım. Sağlıcakla kalınız.

 

Comments 1
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol