mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autodesk Autocad Öğrenci Sürümü için Artık Belge İstiyor

Autocad, 3ds Max yada herhangi bir Autodesk ürününü öğrenmek yada kişisel kullanımlar için indirmeye çalışıyorsanız, artık önünüzde bir engel bulunuyor! Önceden rahatlıkla indirdiğiniz yazılımları, tekrar indirmeye çalıştığınızda canınız bir hayli sıkılmış olmalı. Artık bir eğitim kurumunda eğitimci yada öğrenci olduğunuzu belgelemeniz gerekiyor. Aksi taktirde öğrenci sürümünü indiremiyorsunuz.

Bilineceği üzere yıllardır, öğrenci sürümünü indirmek için hızlıca bir form doldurarak Autodesk hesabı oluşturuluyor ve hemen indirme aşamasına geçiliyordu. Öğrenci olup olduğunuz incelenmiyordu. Kullanım süresi dolduğunda farklı bir email adresi alarak, tekrardan öğrenci sürümü kullanılabiliyordu 🙂 Autodesk buna yıllar sonra dur dedi!

Öğrenci sürümünü sadece öğrenciler yada kendi çapında öğrenmek isteyenler haricinde fazlasıyla ticari olarak da kullanılması dikkat çekiyordu. Herhangi bir firmaya gittiğinizde, sağda solda student edition yazılı çıktıları görmek şaşırtıcı olmuyordu. Firmalar öğrenci sürümünü kullanınca, yasal bir kullanım yaptıklarını düşünüyordu. Fakat ticari kullanıma girdiği için bu açıkça yasaktı…

Netice itibariyle artık yeni bir dönem başladı. Eğitimin herhangi bir yerinde olduğunuzu belgeli bir şekilde ispat etmeniz gerekiyor.

Bu işlem için yazılım indirmek için herhangi bir ürüne tıklayıp karşınıza gelen ŞİMDİ DOĞRULA uyarısına tıklayarak yapabilirsiniz. Okulun yada eğitim kurumunun onayladığı bir belgeyi sisteme yüklemelisiniz. Öğrenci / eğitimci belgesini tarayarak yada fotoğraflayarak sisteme yükleyebilirsiniz. İşlem aslında bu kadar basit.

Herhangi bir Kurumda Eğitimci yada Öğrenci Değilseniz

Kendi çapınızda Autocad yada herhangi bir Autodesk ürününü öğrenmek için öğrenci sürümü indirmek istiyorsanız, maalesef yapacak bir şey yok. Artık eskisi gibi bu yol açık görünmüyor. Çünkü kendi başınıza öğrenmek için indirdiğinizi belgeleyemezsiniz…

Artık Autocad Öğrenci Sürümü 3 yıl değil Eğitim Hayatınız Boyunca…

Diğer bir değişiklik ise artık öğrenci sürümleri 3 yıl değil eğitim hayatınca. Videoda 1 yıl olarak desemde bu direkt olarak AUTODESK yetkilileri tarafından düzeltildi. Eğitim hayatınız boyunca kullanabilirsiniz. Yani Autodesk cömertliğe devam ediyor diyebiliriz 🙂

Comments 3
  1. merhaba ben de öğrenci sürümünü kullanmak istiyorum fakat Doğrulama sayfasında doğrula butonu çalışmıyor. Bu sorunu yaşan başkaları da var ne yapmam gerekiyor?

  2. solid de böyleydi hep.
    arkadaş biz öğrenmek için en eski stabil sürümü indirmek istiyorum 2017 ama verilmiyor.
    ticari amaçla kullanırsam tespit edersiniz koskoca orjinal yazılıma entegre edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol