mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Fusion 360 Öğrenci Sürümü İndirme ve Yükleme

Fusion 360 öğrenci sürümü indirmek ve yüklemek istiyorsanız, sizler için kısa ama gayet net bir çalışma hazırladım. Bilineceği üzere Fusion 360 bulut tabanlı ( cloud ) çalışıyor. Esnek ve basit görünmesine karşın, şaşırtıcı derecede yetenekli olduğunu söyleyebilirim. Fusion 360 hakkında detaylı incelemelere ve eğitim videolarına farklı makalelerde yer vereceğim. Şimdi dilerseniz Fusion 360 kurulumu na geçelim.

 1-   Öncelikle öğrenci sürümünü yüklemek için Autodesk Student sayfasını ziyaret ediniz. İlgili link için buraya tıklayınız.

 2-   Karşınıza hemen aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Autodesk hesabınız varsa Oturum Aç diyerek giriş yapabilirsiniz. Hesabınız yoksa HESAP OLUŞTUR ‘a tıklayıp hızlıca hesap oluşturabilirsiniz.

 3-   Autodesk hesabınıza giriş yaptıktan sonra otomatik olarak indirme butonu karşınıza çıkacaktır. Fusion 360 cloud tabanlı çalıştığı için indirme ve yükleme aşamaları, diğer CAD yazılımlarında olduğu gibi uzun sürmeyecektir.

Aşamaları adım adım anlattığım makalenin hemen başındaki videoyu izleyerek, Fusion 360 Öğrenci Sürümü nü  başarılı bir şekilde kuracağınıza eminim. Fusion 360 ‘ın son dönemde adından fazlasıyla söz ettirdiği kesin. Rahat arayüzü ve işlevselliği ile kısa zamanda kendisini sevdirdi.

Dünya artık online tabanlı bir yapıya bürünürken elbette ki CAD sistemleri de buna ayak uydurmalıydı. PTC bu konuda sağlam bir adım atarak, Onshape ‘i satın aldı( Bakınız: PTC 470 Milyon Dolara Onshape ‘i Satın Aldı! ). Autodesk tarafı Fusion ‘la zaten sağlam zemine basmıştı. Dassault tarafı ise her zaman olduğu gibi yine iddialı ürünle devreye giriyor: 3DExperince! Sadece tasarım yazılımı değil bir platform olma iddiası ile sahada.

İlerleyen zamanlarda hangisi önce çıkacak hep birlikte göreceğiz. Ancak şurası bir gerçek ki her şey yıllardır olageldiği gibi devam etmeyecek. Kendimizi geliştirip, değiştirme zamanı! Saygılarımla.

 

Comments 1
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol