mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad 2021 Sistem Gereksinimleri

Autocad 2021 sistem gereksinimleri tam performansla  AUTOCAD kullanmak için mutlaka bilinmesi gereken konular arasında yer alıyor. Bilineceği üzere mart ayı ile birlikte Autocad 2021 sürümü yayınlandı. (Eğer Autocad 2021 sürümünü indirmek istiyorsanız lütfen tıklayınız.) Autocad 2021 indirmeden önce bilgisayarınızın sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olmanız gerekiyor ya da Autocad kullanmak için bilgisayar almayı düşünüyorsanız, bu makale size yardımcı olacaktır.

Öncelikle belirtmek isterim ki Autocad sürümlerinin her biri arasında, sistem gereksinimleri farklılıkları oluyor. Dolayısı ile eğer Autocad 2020 yada daha alt sürümleri kullanacaksanız ilgili sürüm için araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Şimdi Autocad 2021 sistem gereksinimleri ne geçebiliriz.


 #   İşletim Sistemi : Sadece 64 bit işletim sistemleri destekleniyor. 32 bit bilgisayarlar için zaten kurulum yapmanız mümkün olmuyor.

 #   RAM : 8 GB RAM yeterli ancak 16 GB RAM olursa çok daha iyi olacağı vurgulanıyor.

 #   Dik Alanı : Kurulum için 7GB lık bir alan gerekiyor. Fakat tavsiyem hem yükleme işlemi hem de yükleme sonrasında daha verimli çalışılabilmesi için 10 GB lık bir boş alan hazırlamanız tavsiye edilir.

 #   Ekran Kartı :  Ekran kartı bir CAD tasarım yazılımı için belki de en kritik konuyu oluşturuyor. Autodesk tarafından onaylanmış, tam performanslı çalışan ekran kartları için buradaki linke tıklayarak ilgili sayfayı izleyebilirsiniz. Ekran kartı ile ilgili yorum yapacak olursak, 2 boyutlu plan, inşaat projeleri tasarımı yapılacaksa ekran kartına çok yüklenme olmayacaktır. Ancak render çalışmaları, yüzey modelleme üzerine çalışmalar yapılacaksa elbette ki sisteminizi zorlayacaktır.

Son olarak Autocad hakkında daha fazla bilgi almak için diğer makaleleri inceleyebilirsiniz. Faydalı olması ümidiyle.

Comments 4
  1. Memory: 49152MB RAM
    Card name: NVIDIA Quadro P4000
    Display Memory: 32476 MB
    Dedicated Memory: 8089 MB
    Intel(R) Xeon(R) processor P family/Core i7 (32 CPUs) 2,1GHz

    Yine kasıyor yine kasıyor:S

    1. Güzel bir yorum olmuş. Okuyan arkadaşlara da fikir verecektir. Görüleceği üzere, çalışması için harika özellikler gerekmiyor. Çalıştırmaktan ziyade hangi işlerde yoğunlaşacağınız, Autocad’i hangi amaçla kullanacağınız önemli.

      Bu arada çalışmalarınızı şimdi farkediyorum değerli hocam. Herkesin ziyaret etmesini tavsiye ederim. Autocad 2d çalışmaları, lisp , macro hakkında harika çalışmalar var. > akcansoft

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol