mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

SOLIDWORKS Paketleri, İçerikler ve Farklılıkları

Solidworks satın almak istiyorsunuz ve karşınıza Solidworks paketleri çıkıyor. Solidworks Standart, Professional ve bir de Premium. Hangi paketin size uygun olduğunu anlamak için kısa bir araştırma yapıyorsunuz. Anlamadığınız pek çok özellik tablosuyla karşılaşıyorsunuz. Ancak sizin istediğiniz şey çok basit “ihtiyacınızın karşılanması” . Bu 3 ayrı paketin farklılıkları nelerdir? Gelin bunu hepimizin anlayacağı dilden konuşalım 🙂

Uygun Solidworks paketini seçmek temelde bir araba seçmek gibidir. Ailecek mi kullanacaksınız? Caddelerde milleti etkilemek mi istiyorsunuz? Un çuvalı mı taşıyacaksınız? Ne için kullanacaksınız bunun cevabını iyi analiz etmeniz gerekiyor.

Bütün çizimlerimi yapabileyim, güzel güzel montajlarımı yapayım, teknik resimlerimi alayım, arada bir render işim olursa halledebileyim, bazen basit kuvvet analizi oluyor onuda yaparsa tadından yenmez diyorsanız; Solidworks Standard bunların hepsini zaten size sunuyor! Hatta Animasyon yapmanıza dahi imkan tanıyor. E daha ne istiyorsunuz? 🙂 

Yukarıdaki saydıkların tamam ama profesyonelce render görüntüleri alayım, gerçekçi video renderları yapayım (Solidworks visualize bu işe yarıyor.) , Solidworks parça kütüphanesinden hazır parçaları kullanabileyim (hazır rulmanlar, civatalar, segmanlar vs.) , çizdiğim parçanın maliyetini alabileyim (Solidworks Costing bu işi yapıyor.) , çizimlerimi başkalarına gönderdiğimde Solidleri olmasa dahi açsın ve ölçülerine baksın (eDrawings Professional) diyorsanız Solidworks Professional tam size göre üründür. 

Tamam hepsi güzel. Ben yukarıdaki saydıklarının hepsini istiyorum üstüne birde şunlar olsun diyorsanız; Analiz sizin için önemli ise Solidworks Premium ile statik analiz, gerilme ve hareket analizleri yapmak mümkün. Hem parçaları ayrı ayrı hem de montajları analiz etmek mümkün. Devre kartları tasarlıyorsanız CircuitWorks ciddi derecede işinizi kolaylaştırır. PC kartları ile ilgileniyorsanız eCAD hayat kurtarır 🙂 İşte bunları yapmak amacıyla Solidworks satın almak istiyorsanız Solidworks Premium paketini tercih etmelisiniz.

Kabaca bahsederek konuyu özetlemek istedim. Elbette ki daha fazla farklılıkları var ancak genel kullanıcılar olarak bakıldığında işe yarayacağına eminim. Aşağıda yine kabaca bir tabloda hazırladım.

Solidworks Paketleri

Solidworks Standard

Solidworks Professional

Solidworks Premium

Tablo genel hatlarıyla oluşturulduğu için eksiklikler illa ki vardır. Eğer bütün detayları öğrenmek isterseniz herhangi bir Solidworks distribütörü ile temasa geçebilirsiniz. Atladığım ya da şurada yanlışın var diyorsanız lütfen yorumlarınızı esirgemeyiniz 🙂 Son olarak blogda yer alan diğer Solidworks hakkındaki yazılara da göz atmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol