mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Profil Kütüphanesi Oluşturma

Solidworks profil kütüphanesi oluşturma, profillerle sıkça çalışanlar için faydalı olacak bir uygulamadır. Solidworks tarafından oluşturulan profiller çizimlere atanabildiği gibi, özellikle kullanıcı tarafından da profil tanımlanabiliyor. Profil tanımlaması bir defaya mahsus yapıldığında, eğer uygun şekilde kütüphaneye aktarılırsa Solidworks profil çalışmaları son derece hızlanmaktadır.

Bu yazıda Solidworks ‘de profil tanımlanması ve kütüphaneye kaydedilmesi adım adım anlatılmıştır. Yazının hemen başındaki videoyu dikkatlice izleyerek, adım adım yapıldığında başarı ile kütüphane oluşturacağınızdan eminim.

Solidworks Profil Oluşturmak 

 1-   Solidworks ‘de 2 boyutlu olarak hazırlamış olduğunuz profil kesit çizimini farklı kaydet ‘e tıklayarak lib feat part dosya uzantılı olarak kaydedin. Karşınıza çıkan uyarıya hayır demeniz gerekiyor. 2 boyutlu çizimi oluştururken, açık çizgi ya da fazla çizgilerin bulunmamasına dikkat ediniz.

 2-   Unsur agacına giderek çizimin üstünde sağ tık yapıp arşive ekle ‘ye tıklayın ve tekrardan kaydedin.

 3-   Oluşturmak istediğiniz profil tesiti hazır olduğuna göre artık oluşturduğunuz solidworks dosyasını kütüphanenin bulunduğu dosya yoluna kaydetmemiz gerekiyor. Aşağıdaki dosya yoluna giderek yeni bir klasör oluşturup kendi isteğinize göre bu klasöre ad verin. lib feat part uzantılı dosyayı bu klasöre yapıştırın.

C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\lang\turkish\weldment profiles\iso

İşlem bu kadar! Profili ilk defa tanımlayacaksanız yöntem uzun ve zahmetli gibi görünebilir. Fakat sürekli profillerle çalışıyorsanız, bir defaya mahsus oluşturulan Solidworks profil kütüphanesi nin sizi çok rahatlatacağını göreceksiniz. Yazının herhangi bir yerinde takılırsanız videoyu izlemeniz yeterli olacaktır. Son olarak Solidworks hakkında yazılan diğer makalelere de göz atmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

 

Comments 2
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol