mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Montaj Teknik Resim Örnekleri – 27

Teknik resim örnekleri 3 boyutlu modelleme pratikleri yapan arkadaşlar için çok faydalı oldu. www.mustafadeliceoglu.com ‘da serinin ilk yazılarını yazdığımda teknik resim örnekleri tabiri bulunmuyordu. Şuan da basit bir araştırma yapılacak olursanız bu adla açılan bir çok hesabı göreceksiniz. Artık Türkçe kaynak arayanlar bu konuda daha zengin içeriklere ulaşabiliyor. Bu blog kaynak sorunu yaşayanlara armağandır. Şimdi konumuza dönelim.

Bu montaj teknik resim örneği, 3 boyutlu modelleme programları (solidworks,catia vs.) öğrenmek isteyen arkadaşlar için harika bir çalışma. Ölçüler metrik sistemde verilmiştir. Üstte montajlanmış halde görseli verilmiştir. Sol üstte diğer parçalar ile ilgili açıklamalar bulunuyor. Bu mekanizmada özellikle PT2 numaralı parçanın modellemesi mükemmel bir örnek olarak görünüyor.

Teknik resim üzerinde yer alan www.mustafadeliceoglu.com fligranı için üzgün olduğumu belirtmek isterim. Kaynak belirtmeden yayınlayan arkadaşlar için ufak bir önlem 🙂 Son olarak eğer halen göz atmadıysanız diğer teknik resim örneklerine göz atmanızı tavsiye ederim. Bu örnekleri modelleyerek, bilginizi geliştirebilirsiniz. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol