mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad 2019 Sistem Gereksinimleri

Autocad 2019 sistem gereksinimleri

Autocad 2019 yüklemeden önce yapılması gerekenlerden birisi de Autocad 2019 sistem gereksinimleri nin bilinmesidir.  Autocad 2019 için gerekli en az sistem gereksinimlerini sağlaması gerekmektedir. En az sistem gereksinimlerini karşılarım hatta üzerine korum diyorsanız tavsiye edilen sistem gereksinimlerini değerlendirmenizi tavsiye ederim. Verimli, rahat ve hatasız işler için donanımsal açıdan kaliteli bir bilgisayar illaki gereklidir. Şimdi Autocad ile daha verimli çalışabilmeniz için Autocad 2019 sistem gereksinimleri açıklayabiliriz.

Autocad 2019 Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Öncelikle Autocad 2019 yeniliklerinde daha önceden bahsettiğimiz üzere, artık Autocad ile birlikte AutoCAD Architecture vb. 7 araç da gelmektedir. Aşağıdaki listelenmiş özellikler hepsi için geçerlidir.

 # İşletim Sistemi :   Microsoft Windows 7 ve Microsoft Windows 8.1 kullanıyorsanız 32 bit yada 64 bit işletim sistemine sahip olabilirsiniz. Eğer Windows 10 ise sadece 64 bit destekleniyor. 32 bit bilgisayar ile mühendislik programlarına uzanmanız sizi zorlayacaktır. 64 bit işletim sisteminiz olsun ki başınız bir daha ağrımasın.

 # RAM:   Biraz derli toplu bilgisayar kullanayım diyorsanız zaten son dönemde çoğunlukla 8GB yada 16GB olduğunu göreceksiniz. Autodesk ‘de bu değerlerde bir bilgisayarın iş göreceğini söylüyor. Autodesk, Autocad 2019 için 8GB RAM gerektiğini ancak 16 GB RAM olsa çok daha güzel olacağını söylüyor.

 # Disk Alanı:   Bilgisayarınızda kurulum için 6GB lık alan gerekiyor. Kişisel tavsiye olarak 8GB lık alan açarak bilgisayarınızı rahatlatmanızı öneririm. Bazı araçlar (Toolset) için disk alanı farklı olması gerekiyor. Gerekli disk alanı hakkındaki detaylar için tıklayınız.

 # Ekran Kartı:   Ekran kartı konusu biraz uzun olmakla birlikte çok kısaca 4GB lık ekran kartı yeterlidir deniliyor. Fakat 4GB lık ekran kartının üzerinde bilgisayar temin etmeye çalışmanızı tavsiye ederim.

Sistem gereksinimleri için daha detaylı bilgi almak için Autodesk resmi web sayfasını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Autocad ‘in diğer sürümleri için sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız;

Autocad 2018 sistem gereksinimleri için tıklayınız.

Autocad 2017 sistem gereksinimleri için tıklayınız.

Son olarak blogda yer alan diğer Autocad hakkındaki yazıları ziyaret edebilirsiniz. Saygılarımla.

Comments 13
  1. Merhaba autocat çalıştıracak outlok kullanacağım ve çizimlerimi kasma olmadan yapacağım bırcok autocat sayfası açacağım proje çizimlerimden sorun yaşamak istemeyeceğim çok iyi laptop özelliklerene ihtiyacım var önerebilirmisiniz.

  2. Merhaba öncelikle kolay gelsin
    Bir laptop almak istiyorum AUTOCAT uyumlu olmasını istiyorum uygun bir kaç bilgisayar önerirmisiniz not bazı arkadaşlarda var autocat kulanıyorlar renklendirme yaparken donuyor sizin tavsiyeniz nedir acaba
    iyi çalışmalar

  3. Merhaba , Dell inspiron 15 3583 557RW 15,6″ FHD İ7-8565U 8GB/256GB SSD Radeon 520 W10 ,
    AMD Radeon520 2gb, windows 10 home 64 bit,
    bu özelliklere sahip bilgisayarın autocad ve solidworks vb programları kullanmak için ne kadar elverişli olduğunu söylebilir misiniz.

  4. Merhaba Mustafa Bey
    Auto cad için alınabilecek bir kaç model laptop önerebilir misiniz?
    Ücreti önemli değil.

  5. Merhaba sizden ricam 1500 200 civarı sorunsuz çalıştırabilecek sıfır ya da 2. El laptop önerebilir misiniz.

  6. Merhaba.
    Statik ve mimari çizimler için 2019 autocad full versiyonu satın alacağım. Sorum ise ; SAMSUNG GALAXY TAB S3 VEYA S4 tablet pc uygun mudur? Şimdiden teşekkür ediyorum.

    1. Merhaba, bildiğim kadarıyla Galaxy tabletler android sürüm ile çalışıyor(yanılıyor olabilirim). AutoCAD 360 üzerinden projelerde çalışabilirsiniz. Fakat bu ne derece sağlıklı olur bilmiyorum. Bunun yerine windows tabanlı tablet bilgisayarlar tercih etmenizi tavsiye ederim.

  7. Merhaba Mustafa Bey,

    Öncelikle verdiğiniz yararlı bilgiler için size teşekkür etmek isterim. Şimdi biz bir elektrik firmasıyız ve doğal olarak 2 boyutta çalışıyoruz. 2019 LT kullanıyoruz. Büyük projeleri açarken sıkıntı yaşamamamız için 4 gb gtx 1050 ekran kartı, 8300h intel işlemci ve 8gb ram kapasiteli bir bilgisayar almayı düşünüyoruz. 2 boyutlu büyük projelerde sıkıntı yaşarsak ram kapasitesini mi arttırmalıyız yoksa başka donanımlarda mı değişiklik yapmalıyız.

    1. ben 2019 full version kullanıyorum elimdeki pc nin özellikleri
      gtx 1050 4gb
      16 gb ram
      256 ssd + 1tb hdd
      işlemci i7 7700hq
      herhangi bir problem olmadan kullanabiliyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol