mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks 2018 Sistem Gereksinimleri

Solidworks 2018 sistem gereksinimleri nelerdir? sorusuna yanıt vermeye çalıştığımız bu makale ile Dassault Systemes ‘in son olarak piyasaya sunduğu Solidworks 2018 programını bilgisayarınıza yüklemeden önce, mutlaka Solidworks sistem gereksinimlerini kontrol ediniz. Eğer yeni bir bilgisayar alacaksanız, özelliklerini sistem gereksinimlerine göre belirlemeniz önemli bir noktadır. Kısaca önemine değindiğimize  göre artık Solidworks 2018 sistem gereksinimleri nelerdir? sorusuna yanıt verelim.


 #  Bilgisayarınızın Ram Kapasitesi : Dassault Systemes, Solidworks 2018 için 8GB ve/veya daha üstü Ram tercihini öneriyor. Bu 8 GB altındaki Ram’e sahip  bilgisayarın programı çalıştırmayacağı anlamına gelmiyor. 4GB ‘lık Ram ile dahi rahatlıkla programı  kullanabilirsiniz. Eğer üst düzey çalışma yapacaksanız maalesef ki kasacağı bir gerçektir.

 #  İşletim Sistemi :  İşletim sistemi sanırım buradaki en basit nokta olarak kalıyor. Çünkü günümüzde satılan bilgisayarların ve kullanılan bilgisayarların büyük bir çoğunluğu 64-bit.32-bit işletim sistemi maalesef ki desteklenmiyor.
Solidworks 2018 ve diğer sürümleri windows işletim sistemleri ile çalışıyor. AŞağıdaki sürümler tercih edilmelidir;
Windows 7, Windows 8,Windows 8.1,Windows 10

 #  Ekran Kartı Tercihi : Ekran kartı tercihi konusundaki en önemli noktayı Solidworks ile Nvidia GTX serisi arasındaki ilişkiyi konu aldığım yazıda burada bulabilirsiniz.

Şu kadarını söylemek gerekir ki GTX serisi maalesef ki Solidworks ile uyumlu değil. Bu Solidworks programını açamayacağı anlamına gelmiyor elbette. Sadece bir ton para verip GTX serisinin en yüksek sürümüne sahip bilgisayar aldığınızda, üst düzey performans beklememeniz gerektiği anlamına gelir. Solidworks ile uyumlu ekran kartlarını en doğru şekilde buradaki linkte bulabilirsiniz.
Solidworks 2017 Donanım Önerileri hakkındaki bu yazıda ilginizi çekebilir.  Son olarak detaylı Solidworks sistem gereksinimleri için Solidworks resmi web sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz. Saygılarımla.
Comments 11
  1. Merhabalar.Ben gtx 1660 ti ekran kartı i5 9400f işlemci ve 16gb rami olan bir pc toplayacağım. Yani maximum performans istemiyorum tabi ki ama yani hemen hemen bütün işlemleri yapabilir miyim diye merak ediyorum. Teşekkürler

  2. Nvidia’nın yeni çıkan ekran kartlarından mx150 modeli de GTX serisi gibi tam desteklemiyor mu ?
    Cevap için teşekkürler :))

  3. Arkadaşlar pclerinizden bahsederken ana kart ram mhz leri soğutucu sistemler gibi önemli konulardan bahsetmiyorsunuz ayrıca laptop mu yoksa masaüstü pc mi kullanıyorsunuz bunlar çok önemli konular
    Ben yaşadığım tecrübelere dayanak konuşucam şöyle ki leptop ve pc arasında gözle görülebilir bir performans farkı mevcuttur. özellikleri aynı olsa dahi masaüstü pc laptoplardan kat kat daha perfprmans sağlar. iyi bir pc için sizlere öneride bulunayım

    işlemci : xeon e5 3.5 ghz veya i7 7700k 4.2 ghz (ben olsam i7 yi seçerim)

    ekran kartı : (çok uçmaya gerek yok dersen quadro p600) yada (param var diosan quadro m200)

    ana kart: msı z270 veya daha üst modeller

    ram: 16gb ddr4 2400 veya 3000 mhz

    kasa içi en az 3 fan artı işlemci soğucuyu zalman dan alabilirsiniz Zalman Cnps11

    böyle bir sistem yaklaşık 5000 7000 tl arasında tutar 🙂 ondan sonra pc kasma derdiniz olmıcak hadi kolay gelsin 🙂

  4. HP Z400 Workstation bilgisayarım var.
    İŞLEMCİ : intel(R) Xeon(R) CPU 3.20 GHz
    RAM : 12 GB
    EKRAN KARTI : QUADRO 4000
    Harddisk : 256 GB SSD

    Bu özelliklerde bilgisayarda tek montaj dosyasında 200 parça üzerine çıktığımda felaket kasmalar ve donmalar meydana geliyor. Bunun için bilgisayar öneriniz var mı acaba ya da farklı bir yöntem önerebilir misiniz?

    1. Merhaba, bilgisayarınız aslında Solidworks resmi sayfasına göre uyumlu bir bilgisayar. Windows 7 işletim sistemi mi kullanıyorsunuz bilgisayarınızda? Eğer bilgisayarınız windows 7 işletim sistemi ile çalışıyorsa, farklı bir problem vardır.

      Çok sipesifik parçalar tasarlamıyorsanız, 200 parçada kasma problemi bu özellikteki bir bilgisayar için olmaması gereken bir durum.

      1. Cevabınız için teşekkür ederim.
        Win 10 işletim sistemi kullanıyoruz. Dediğiniz gibi Solidworksa göre uyumlu gibi görünüyor. Ama Solidworks Türkiye distrübütörü de aynı şeyi söyledi hatta geldi inceleme yaptı.

        Çalıştığım firmada prograsif kalıp ve transfer kalıpları yapıyoruz. Solidworks bütün parçaları alt montajlar halinde gruplamamızı istiyorlar bu kalıp çizim mantığına aykırı oluyor. Siz bize performans alabileceğimiz bir bilgisayar önerebilir misiniz acaba ?

        Not: Bilgisayar 5 yıllık bir bilgisayar donanım olarak bir sıkıntı görünmüyor ama bilgisayarda donanımında elektronik bir yorulma olmuş olma ihtimali olabilir mi ?

        1. Bilgisayar önerilerinde bulunmuyorum maalesef. Sizin sorunuzda bahsettiğiniz elektronik yorulma çok sık karşılaşılan bir durum değil ama ihtimal var elbette. Tavsiyem Solidworks uyumluluğuna dikkat ederek güncel bir workstation temin edebilirsiniz.
          Son zamanlarda BOX Workstation hiç de fena değil. Hatta BOX Türkiye ile bu sorunlarınızı konuşarak tavsiyeler isteyebilirsiniz. Yaklaşımları son derece güzel.

  5. Merhaba
    Ben solidworks 2017 kullanıyorum. Bilgisayar HP Z240 ekran kartı Quadro P200 . Makine tasarlarken çok fazla kasma yapıyor. Yaptığım montajda tekrar eden parçalar dahil 2500 adet civata dahil tekrarsız 900 civarı malzeme var 200 civarı alt montaj . Çok sıkıntı çekiyorum yardımcı olabilir misiniz. Ayrıca SSD 500 GB

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol