mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Öğrenci Sürümü Nasıl İndirilir?

Solidworks öğrenci sürümü hakkında bilgi almak isteyen pek çok arkadaş bu blog üzerinden bana ulaştı. Cad-Cam programlarının çoğunda öğrenci sürümlerinin mevcut olduğunu biliyoruz. Autodesk ‘in gelişmiş öğrenci sürümü stratejisi genel anlamda beğeni toplamasına rağmen çoğu şirket bu stratejiyi maalesef ki benimsemiyor.  Solidworks programının sağlayıcısı  Dassault Systèmes firması da bu stratejiyi benimsemeyen şirketler içerisinde yer alıyor. Şimdi gelelim Solidworks öğrenci sürümü hakkında detaylara.

Solidworks öğrenci sürümü var mı? 

Makalenin giriş bölümünde bahsettiğim üzere cad-cam programlarının çoğunda öğrenci sürümü bulunuyor. Solidworks gibi alanında söz sahibi bir CAD programının da elbette ki çğrenci sürümü bulunuyor. Öncelikle Solidworks öğrenci sürümünün, standart sürümlerden farkının ne olduğuna kısaca değinelim;

Solidworks öğrenci sürümünün solidworks standart, Professional yada Premium sürümlerinden en büyük farkı, solidworks dosya türü haricindeki farklı dosya türlerini desteklememesidir. Mesela bir 3d yazıcı için stl formatında tasarımınızı almanız gerekir. Öğrenci sürümü ile maalesef ki bunu yapamazsınız.

Öğrenci sürümü nereden indirip yüklenebilir?

Yazının başında belirttiğim üzere Dassault Systèmes ‘ın öğrenci sürümlerindeki politikası Autodesk ile aynı değil. Bilineceği üzere Autodesk Autocad,Inventor ve daha pek çok yazılımının öğrenci sürümünü ücretsiz olarak sunuyor.  Dassault Systèmes ise Solidworks programının öğrenci sürümü için çok düşükte olsa bir ücret karşılığında kullanıcıya sunuyor.

Bu sürümü temin edebilmek için Solidworks yetkili bayileri yada yetkili online satış bayilerinden satın alınması gerekiyor. Şuan itibariyle 86 Dolar karşılığında bu programı satın almak mümkün. Öğrenmek ve araştırma yapmak için kullanılabilir ancak ticari kullanımlarda asla kullanılamaz. Programı satın almak için tıklayınız.

Şunu da mutlaka belirtmek gerekir ki 86 Dolar yıllık abonelik ücretidir. Yani 1 yıl sonra tekrardan aboneliği yenilemek gerekecektir. Dassault Systèmes aynı ücret politikasını Catia programında da benimsemiş vaziyette. Bir çok kişi öğrenmek ve araştırma için yasadışı yollarla programları temin ediyorlar. Umulur ki Autodesk gibi ücretsiz olarak kullanıcılara sunulur. Saygılarımla.

Comments 8
  1. Merhaba,
    Solidwork öğrenmek isteyen biriyim. Öğrencide değilim. Öğrenci sürümü sadece öğrencilere mi hitap ediyor. Yoksa öğrenmek isteyenlere mi.? Malesef pratik yapmadan olmuyor. Bu konuda nasıl yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler

  2. solidworks öğrenci sürümü ücretsiz indirebilir siniz üniversitelerin mühendislik bölümü sayfalarına bakmanız yeterli

  3. MERHABA BEN BU STUDENT SOLİDWORKS’Ü İNDİRİCEM AMA 86 DOLAR DİO BEDAVA İNDİRENLER VARSA BANA LİNKİNİ ATSANIZ OLUR MU?

  4. SOLIDWORKS Eğitim sürümü tüm modülleri eksiksiz içerir. Yalnız yurt dışı sitelerde satılan EDU sürümler Türkiye’ye satılmamaktadır. Buraya gönderimi yapılamıyor. Detaylı bilgi almak isterseniz TEKYAZ’dan yardımcı oluruz.

  5. Hocam,
    Öğrenci sürümü ile çizilmiş bir parça veya montaj premium sürümde açılıp 3d yazıcı formatına çevirilebilir mi? Öğrenci sürümünün içinde virtualize veya photoview bulunmakta mı acaba? Bir de education edition’da stl formatta dosya kaydedilebiliyor mu ve education edition ücreti hakkında bilgi verebilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol