mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Modelleme Yarışması – 2000

Solidworks her yıl Dünya’nın en büyük mühendislik konferanslarından birine imzasını atıyor. Bu konferansın adı Solidworks world olarak geçiyor. Solidworks World ‘de dikkat çeken bölümlerden biriside modelleme yarışması.

Solidworks programında becerilerini göstermek isteyenler için eğlenceli bir yarışma olduğu açık. Bu yarışmada öncelikle bir modele ait 2B teknik resim detayları katılımcılara sunuluyor. İlk verilen modeller genelde basit görünüyor. İlk modelleme yapıldığında yarışmanın 2. aşamasına geçmiş oluyoruz. Modellemeyi düzgün ve en hızlı yapanlar bu yarışmayı kazanmış oluyor.

Solidworks modelleme yarışması ve Solidworks World hakkında kısa bir bilgiler verdik. Şimdi gelelim bundan 17 yıl önce Solidworks ‘un katılımcılara sunduğu sorulara.

Solidworks World: Model Mania 2000 

Solidworks World 2000 ‘de ilk olarak aşağıda yer alan teknik resim katılımcılara sunulmuş. İki aşamalı olan yarışmanın bu ayağı biraz basit gibi görülebilir. 

Modelin 2. aşamasında, ilk verilen modelin biraz değiştirilmiş-revize- versiyonu sunuluyor. Katılımcıların, tasarım değişikliklerinde vereceği reaksiyonu ölçmek için yapılmış çalışma olarak düşünebilir. Hızlı ve sorunsuz şekilde uygun revizelerin yapılması bekleniliyor.

Bu sadece basit bir eğlence yarışması olarak düşünülebilir. Kendinizi gerçekçi bir sınava hazırlayabilirsiniz. Eğer çizimlerde takıldıysanız, yada Solidworks ‘un bu modellemeyi nasıl yaptığını merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Saygılarımla.

Kaynak: solidworks.com

Comments 2
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol