mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Solidworks Sertifikası Nasıl Alınır? Gerekli Midir?

Solidworks Sertifikası Nasıl Alınır? Gerekli Midir?

Sırf solidworks sertifikası almak adına kurslara katılan insanları farkedince, zamanlarını bir sertifika için harcamamaları adına bu yazıyı hazırlamaya karar verdim. Bu yazıda adım adım solidworks sertifikası nasıl alınır? sorusuna cevap vereceğiz.

Ayrıca solidworks sertifikalarının detaylı açıklamalarına yer vererek, sonuç bölümünde sertifikayı kim neden ister, yada isteyen olur mu sorularına yanıt vermeye çalışalım.

Şimdi gelelim Solidworks sertifikası almak için gerekli işlem adımlarına;

Sertifika almak için adımlar

 1-)  Vermiş olduğum linke tıklayarak, sağ üstte bulunan Download TesterPro Client Butonuna tıklayınız. Sertifika merkezi

 2-)  Programın .exe dosyası bilgisayarınıza inecektir. İnen dosyaya tıklayarak programı bilgisayarımıza yüklüyoruz.

 3-)  Programı yükleme aşamasının sonlarında, kullanıcı bilgileri istenilecektir. Eğer kayıtlı bir hesabınız varsa

i already … ile bağlayan seçeneği seçebilirsiniz. yoksa hemen altındaki seçenek üzerinden kayıt formunu doldurmanız gerekiyor.

 4-)  Gerekli adımı gerçekleştirdiğinizde açılan sayfada sertifika programları görülecektir. Dikkat edilecek olursa ilk iki sertifika sınavı (CSWA-CSWP) ücretsiz alınabilir. Yine sınavlarla ilgili örnek sınav sorularınıda hemen altında görüntüleyebileceksiniz.

 5-)  İlgili sertifika sınavını seçerek sınava başlayabilirsiniz. Sertifika sınavlarının ücretleri bulunuyor. Ücret listesi için aşağıdaki linke tıklayınız.  Sertifika ücretleri

solidworks sertifikası

Hangi sertifika ne anlama geliyor?

 CSWA:  Standart bir sertifikadır. Bu sertifika programı kullanabildiğinize dair verilen sertifikadır. Sınavı çok basit olarak algılamayın. Ancak çok zor olarak da algılanmamalı 🙂

 CSWA-Academic:  Öğrencilerin aldığı CSWA sertifikasıdır. Bu akademik düzeydeki bir öğrencinin 3D katı modelleme, tasarımı başarılı bir şekilde Solidworks ile yapabildiğini gösterir.

 CSWP:  Bu sınavı geçen kişi ileri düzeyde Solidworks kullanıcısıdır.

 CSWP-Academic:  En az 1 ile 2 yıl arasında Solidworks programını kullanan öğrenciler için, ileri düzeyde yapılan sınavdır.

 CSWE:  Bu sertifikaya sahip kişi karmaşık modelleme zincirlerini çözmek için gerekli işlemleri yapabildiğinizi gösterir.

 CSWA-S:  Sonlu elemanlar yöntemi ve stress analizlerini başarıyla yapabilen kişilere verilir.

 CSWP-S:  Bu sınavda simülasyon alanındaki başarınız test edilir.

 CSWPA-Sheet Metal:  Sac metal üzerine yapılan bir sertifika sınavıdır.

 CSWPA- Weldments:  Kaynak üzerine bir sertifika sınavıdır.

 CSWPA- Surfacing:  Yüzey modelleme üzerine yapılan bir yeterlilik sınavıdır.

 CSWPA-Mold Tools:  Kalıp modelleme bilginizi ölçen bir sınavdır.

 CSWPA- Drawing Tools:  Teknik resim detaylandırma sertifikasıdır.

Sertifika almaya değer mi? Sertifikayı kim istiyor ki ?

Mesleki deneyimlerime, çevreme ve pek çok iş başvurusu yapan insanlara bakarak söyleyebilirim ki %99 oranında sertifikayı soranda bakan da yok. Solidworks yetkili satıcısı ünlü bir firmanın mülakatında dahi sorulmamıştı sertifika. Sertifikayı sormak yerine elinize bir parça birde kumpas verip bilgisayara oturtuyorlar. Hadi bakalım çizebilir misin diyorlar.

Çizimi tamamladıysanız; kaç dakikada çizebildiğinize, çizim yönteminize ve tarzınıza göre karar veriyorlar. Bilindiği üzere bir parçayı çizmenin bir den fazla yöntemi olabiliyor. En mantıklı şekilde parçayı çizen kişiye genelde iş veriliyor.

Burada ayrı bir parantez açmak gerekirse bu uygulama bana göre oldukça acımasız bir mülakat tarzı. Kişi uygun yöntemi anlayabilmesi için belki 1 gün uğraşabilir. Fakat bu onun hergün uğraşacağı anlamını taşımaz. İşe yatkınlığın tek kriteri bu olmamalı elbette.

Şahsi kanaatim, vaktinizi ve paranızı sertifika için harcamayın derim. Ayrıca bende sertifika sahibi değilim 🙂 Saygılarımla.

Comments 3
  1. hocam sınav hakkında biraz bilgi verir misiniz?
    sınav tamamen ingilizce mi oluyor
    ücreti yatırdıktan sonra her hangi bi tarihi var mı yoksa tarihi kendimiz mi belirliyoruz
    sınav sonucunda fiziksel bi belge alıyor muyuz

  2. Hocam solidworks’un sitesinde verdiğiniz ücret linkini tıklayınca CSWA ve CSWP sertifikaları için ayrı ayrı $99.00
    fiyat göstermekte. İki sertifika artık ücretli mi bir bilginiz var mı?
    Bir de hocam sınav hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

    1. SOLIDWORKS Sertifikası alabilmek için çok temel tasarım ve SOLIDWORKS becerilerine sahip olmak gerekir. SOLIDWORKS bilen kullanıcı arandığında yüzlerce aday CV geldiğini düşünürseniz, kumpas ile masada deneme için bile aradan sıyrılmış olmanız gerekiyor. SOLIDWORKS sertifikalarının seviyeleri mevcut. CSWP sertifikası aldığın gün yeterli yetkinlikte olduğunuzu garanti edebilirim. Türkiye’de 100 kişiden 10 kişinin alabildiği bir sertifikadan bahsediyoruz. Bunun yanında ancak 100 kişiden 50 kişinin geçebildiği CSWA bile iyi bir başlangıç olacaktır. Eğer bu sertifika sınavına girmek istiyorsan ve mailimi de okuduysan. Sana özel bir sertifika sponsorluğu da yaparız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol