mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Onshape Sheet Metal Artık Kullanılabilir

Onshape Sheet Metal Artık Kullanılabilir!

Onshape online cad programı son zamanların hızla yükselen Cad Programı olarak dikkatleri çekiyor. Program zaman içerisinde kendisini güncelleyerek emin adımlarla en iyisi olma yolunda ilerliyor. Yaptıkları son güncelleme ile artık sheet metal (sac metal) tasarımları yapılabilecek. Herkes tarafından merak edilen, en büyük eksiklik olarak gösterilen sheet metal bölümünün de eklenmesi onshape ‘i iyice güçlendirdi.

onshape sheet metal

Sheet metal bölümünde, sac metal uygulamaları hemen hemen bütün yeteneklere sahip.  bölümünde büküm çizgileri ve açılımlarını almak mümkün. Test etmeniz, kullanarak üzerinde yorum yapmanız için zaten hali hazırda ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Onshape Nedir?

Onshape Solidworks ‘u geliştiren bir kısım ekibin ayrılarak kendi kurdukları bir yazılım firması. Daha önce bir makale de Onshape ‘i anlatmıştık. Kısaca bu makalede de beklirtmek gerekirse internet üzerinden online olarak 3d tasarım yapmaya olanak sağlayan bir cad yazılımı onshape. Son derece basit kullanımı sayesinde, bir iki defa kullandıktan sonra arayüze alışılıyor. Karmaşık olmayan, solidworks benzeri kolaylıklar sunuyor.

Programı bilgisayarınıza indirip, yüklemeniz gerekmiyor. Dolayısı ile herhangi bir yerde anında çizimlerinizi açarak, değişiklikler yapmanız oldukça basit. Yazılımın elbetteki diğer özelliği bulut depolama olduğu içinde, arşivleme gibi bir sorunuda bulunmuyor. Zaten programın solaganı Full Colud Cad. Oldukça kullanışlı ve kullanıcı dostu bir cad programıdır.

Onshape Ödeme Yöntemi

Onshape ‘in ödeme yöntemi artık çağımızda çoğu yazılım firmasının benimsediği şekilde yıllık yada aylık olarak yapılabiliyor. Bilineceği üzere Autodesk tamamiyle online satışa açık ve ödeme yöntemleri yıllık alternatiflerle belirlenmiş. Alınan bilgilere göre Solidworks ve Catia ‘da bu ödeme ve satış yöntemine doğru eğilim göstermekte. Artık kullanıcılar herhangi bir bayiye binlerce dolar para ödeyerek değil, internet üzerinden yıllık uygun fiyatlarla program satın alabilecekler.

Onshape her anlamda mükemmele doğru ilerliyor. Gelecek günler neeleri gösterir bunu bilemeyiz. Fakat şu bir gerçek ki değişen Dünya mantığında online cad tasarım düşüncesi tutulacak bir iş. Saygılarımızla.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol