mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

En Çok Kullanılan Autocad Komutları Hangileridir?

Autocad 2017 Sistem Gereksinimleri

Dünya üzerindeki bütün Autocad kullanıcılarından alınan verilere göre en çok kullanılan Autocad komutları sizce hangileridir ?

Autıdesk firması Autocad ürünü için müşteri katılım programı (CIP) oluşturmuş. Bu katılım programı ile büyük bir veritabanı oluşturarak değişik istatisliklere ulaşmışlar. Bunlardan belki de en dikkat çekici olanı en çok kullanılan komutlar olsa gerek 🙂

Autodesk ‘e göre Autocad kullanıcılarının %90.82’si ERASE komutunu kullanmış. Öyleki kullanım oranı diğer tüm komutların yaklaşık %14.07’sini oluşturuyor.

Erase komutunu sırasıyla MOVE,GRIP-STRETCH-ZOOM-COPY-LINE-UNDO-U ve trim takip ediyor. Autodesk bu araştırmasıyla Autocad’i daha kullanıcı dostu hale getirmeye çalışıyor. Öyleki erase komutundan sonra kullanıcıların en fazla hangi komutları kullandıkları verilerini de ele almışlar.

Yukarıdaki görselde görüleceği üzere erase komutundan sonra kullanıcılar genellikle move ve copy komutlarını kullanmışlar. Gelecekte muhtemelen bütün komutlar adeta bir yay gibi birbirine bağlanacaktır. Erase komutunu kullanan bir kullanıcıya move ve copy komutu önerisi gelecek ve kullanıcı hız kaybetmeden seçimini yaparak devam edecektir.

Sezgisel zeka mantığıyla çalışan mühendislik programlarına kim hayır diyebilir ki? Günümüzde Solidworks ‘ün üstün kullanıcı deyimi farkı bunu başarabiliyor. Solidworks’de komutlar, işlemler sanki size ayak uyduruyormuş gibi bir izlenime sahip oluyorsunuz. Autocad’de kullanıcılara göre yenilikler getiren muazzam firmalardan birisi. Autocad’in gelecekte ne tür yenilikler getireceğini heyecanla izliyor olacağız.

Kaynak: www.autodeskresearch.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol