mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Autocad bilgisayardan kaldırmak 

Autocad 2017 Sistem Gereksinimleri

Öncelikle Autocad bilgisayardan sorunsuz şekilde kaldırmak yada silmek yerine;  “Autodesk ürünlerini ( 3ds-max,inventor..vs) nasıl sorunsuz kaldırabilir?” sorusuna yanıt vermek daha doğru olacaktır. Dolayısıyla anlatacağım yöntem sadece Autocad için geçerli bir yol değildir.

Autocad 2013-2014-2015-2016-2017 için aşağıdaki basit ama etkili yöntemi uygulayabilirsiniz 🙂

Denetim masasından programları tek tek kaldırmak/silmek

Bu yöntem ile tek tek Autodesk ile yani Autocad ile bağlantılı programları tek tek kaldırılması gerekecektir.

Denetim masası – program kaldır yolunu takip ederek klasik bir şekilde bilgisayarınıza yüklü programları görmüş olursunuz. Buradan herkesin bildiği şekilde program kaldırılabilir.

Ancak programı tamamen bilgisayardan kaldırmak çin işkencesi sayılır:) Bağlantılı 4-5 programı kaldırmanıza rağmen, bilgisayarınızda pek çok iz bırakacaksınız. Yukarıdaki videoda bunu gözlemleyebilirsiniz.

Autodesk Uninstall Tools ile programı kaldırmak /silmek

Autodesk firması yanılmıyorsam 2012-2013 versiyonunda uninstall tools aracını sundu. Autocad i yada herhangi bir Autodesk ürününü yüklediğinizde uninstall toolsda yüklemiş olursunuz.

Sadece uninstall tools kullanarak kesin, en hızlı ve temiz şekilde bilgisayarınızdan kaldırılmış olacaktır. Yukarıdaki videoda görüleceği üzere, her iki yöntemde gösteriliyor. İkinci yöntemde sadece programları seçip kaldır demeniz yetiyor.

Eğer Uninstall Tools olaki sizde yüklü değilse buraya tıklayarak temin edebilirsiniz. Eğer hiç bakmadıysanız, diğer autocad hakkındaki yazılara da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Faydalı olması ümidiyle.

Comments 3
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol