mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

Otomotiv Şirketleri Hangi Programları Kullanıyor?

Otomotiv Şirketleri Hangi Programları Kullanıyor?

Uluslararası alanda herkesin bildiği 16 büyük otomotiv şirketlerinin, hangi cad/cam/cae programlarını kullandığına bir göz atalım.

Uzun bir süre, havacılık ve otomotiv sektöründe Catia’nın söz sahibi olduğunu söyleyebilirdik. Ancak son yıllarda ivme Siemens  Nx’e dönmüş görünüyor. Özellikle Teamcenter PLM çözümleri bu sektördeki çoğu büyük firmada kullanılıyor.

otomotiv firmalarının kullandığı programlar

otomotiv firmalarının kullandığı programlar 2

Çoğu konuda ayrılmayı ve fanatikleşmeyi seven yurdum insanı, tahminen bu konuda da takım tutar gibi benim program senin programı döver mantığı ile yaklaşacaktır. Eğer aklınızda böyle bir tutum var ise lütfen kocaman adam olduğunuzu hatırlayarak, mantıklı yorumlar yapmayı tercih ediniz 🙂

Not : Aslında yazının başlığına hangi firmalar NX kullanıyor da diyebilirdik. Çünkü veriler Siemens NX’in bir sempozyumundan alınmıştır. Saygılarımla.

 

Comments 2
  1. nx i kullanmak çok karısık ben hiç sevmedim. catia güzel kullanımı otomotiv şirketleri hep onu kullanır bilirdim ama bu resmi görünce artık nx’in önemini anladım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol