mustafadeliceoglu

2013 yılından bu yana milyonlarca kişiye ulaştık. CAD/CAM yazılımları ana hatları oluşturmak üzere makine mühendisliği üzerinde durulmaktadır.

9. Yıl

dark mode light mode Search Menu
Search

En ilginç robotlar Hamam Böcekleri

En ilginç robotlar Hamam Böcekleri

Dünyanın en ilginç robotlarından biride robot hamam böcekleri. Hamam böceklerinin üstün kabiliyetleri robotlara uyarlandı ve harika sonuçlar elde edildi. Hamam böcekleri üstün manevra kabiliyeti olan canlılardır. Dar ve engebeli yüzeylerde rahatlıkla hareket edebilirler. Ayaklarından 3’ünü kaybetseler dahi hızla hareket edebilir, saniyesinde ortadan kaybolabilirler. Sahip olduğu esnek yapı sayesinde vücudunun büyük bir kısmı sıkışsada hareket edebilirler. Dik bir yüzeye hızla tırmanabilir, zeminle teması kestiği an havada hızlı manevra kabiliyeti sayesinde düşmeden dengeyi sağlayabilirler.

Bütün bu özelliklerin bir robotta olduğunu ve onu kontrol edebildiğinizi düşünün. Binlerce ufak hamam böceğini kontrol etmek müthiş imkanlar sağlardı. Girilemeyecek ufacık deliklere dahi girilebilirdi. Mesela bir deprem enkazında canlı olup olmadığı bu robotcuklar sayesinde hızlıca taranabilirdi.

Doğadan esinlenilerek yapılan dahiyane robotlardan hamam böceklerini ilerde çok gelişmiş bir şekilde görebiliriz. Şimdilik geliştirilmesi gereken pek çok noktası olsa da gelinen nokta hiçde küçümsenecek cinsten değil.

Comments 2
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YouTube'da abone olarak son yayınları kaçırmayın :)
Abone Ol